Uspešni tedni za slovenski golfistki

Drugi športi 2. Maj 202216:06 > 16:12 0 komentarjev
Ana Belac
Ana Belac. Foto: Jorge Lemus via Guliver

Medtem ko si je najboljša slovenska golfistka Pia Babnik, 45. igralka s svetovne lestvice, po zgodovinskem uspehu na majorju v ZDA vzela en mesec premora od turnirjev, sta preostali dve slovenski profesionalki Ana Belac in Katja Pogačar v tem času uspešno nastopili na turnirjih serije LPGA in evropske turneje.

Petindvajsetletna Portorožanka Ana Belac (269. na lestvici Rolex) je v zadnjih treh tednih nastopila na treh turnirjih prestižne serije LPGA na zahodni obali ZDA in se na vseh treh prebila skozi rez. Sredi aprila na prvenstvu Lotte je delila 48. mesto, teden kasneje na turnirju Dio Implant je bila 35., danes v Palos Verdesu pri Los Angelesu pa 39. Prvi turnir je imel nagradni sklad dva milijona dolarjev, druga dva pa 1,5 milijona dolarjev.

Turnir za pokal Bank of America je dobila 61. igralka na svetu domačinka Marina Alex, ki je bila za udarec boljša od prve golfistke sveta Korejke Jin Young Ko.

Dva reza na dveh turnirjih v Avstraliji, ki štejeta za evropsko turnejo, je naredila tudi tri leta starejša Ljubljančanka Katja Pogačar (805. na lestvici Rolex). V Bonvillu je bila 58., ta konec tedna na prvenstvu Novega Južnega Welsa (nagradni sklad 210.000 evrov) pa osemindvajseta.

Osemnajstletna Pia Pogačar bo ta teden nastopila na turnirju evropske serije Comunidad de Madrid z nagradnim skladom 300.000 evrov, naslednji teden bo izpustila turnir v Bangkoku, 19. maja pa jo čaka Jabra Open na igrišču Evian ob Ženevskem jezeru, kjer je lani slavila prvo od dveh zmag na evropski turneji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!