Vrnitev enega najboljših golfistov vseh časov

Drugi športi 5. Apr 202219:37 > 19:43 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Charlie Riedel via Guliver

Tiger Woods je v torek uradno potrdil, da se bo udeležil turnirja masters, ki se bo v četrtek začel na igrišču v Augusti. "Trenutno se počutim tako, da bom igral," je dejal Woods.

Woods, petkratni zmagovalec turnirja masters, je bil še pred desetimi dnevi pod velikim vprašajem, ali bo nastopil na turnirju. V nedeljo je dejal, da se bo za nastop na odločil tik pred dejanskim začetkom.

Vendar pa je z izjavo, da bo ob začetku 86. turnirja masters nastopil na prvi luknji, odpravil vse dvome, ki so še pojavljali.

To bo njegov 24. nastop na turnirju in prvi po novembru 2020, ko je zaradi pandemije na jesenskem turnirju brez navijačev zasedel 38. mesto.

Takrat je Woods dosegel svoj najslabši rezultat na katerikoli luknji v Augusti, ko je na 12. luknji, na kateri je par tri udarce, potreboval kar deset udarcev. Vendar pa se je vrnil in dosegel birdie na petih od zadnjih šestih lukenj in dosegel končni rezultat 76. To je bil njegov zadnji uradni turnir, saj je bil 23. februarja 2021 udeležen v hudi prometni nesreči.

Sledilo dolgo okrevanje

Woods je utrpel številne poškodbe gležnja in stopala ter potreboval več operacij in dolgotrajen proces rehabilitacije. V redkih izjavah za javnost je 15-kratni zmagovalec turnirjev major od takrat trdil, da njegovo okrevanje poteka počasneje, kot si je želel, in da nikoli ni pričakoval, da bo lahko še kdaj igral kaj podobnega polnemu delovnemu času.

Vendar je Woods 29. marca odpotoval na igrišče Augusta National, kjer je igral s sinom Charliejem in kolegom Justinom Thomasom, profesionalcem na turnirjih PGA Tour, ter odigral vseh 18 lukenj. To je nakazovalo, da bo poskušal odigrati masters, svoj prvi uradni turnir po 17 mesecih.

Woods je prispel v nedeljo in odigral zadnjih devet lukenj, nato pa je pred množico gledalcev v ponedeljek odigral še prvih devet skupaj s Thomasom in 62-letnim Fredom Couplesom, prvakom mastersa iz leta 1992, ki praznuje 30. obletnico svoje edine velike zmage.

Woods je preprosto neverjeten

Couples se že več let spopada z zdravstvenimi težavami, zlasti s hrbtom, in leta 2022 ni odigral nobenega tekmovalnega turnirja. Odločil se je, da bo poskusil na mastersu, in dejal, da je bil navdušen, ko ga je Woods poklical, da bi se dogovoril za skupno vadbo.

“Ta človek … Je preprosto neverjeten,” je dejal Couples, potem ko sta v ponedeljek skupaj igrala. Woods se je pred prometno nesrečo pred 14 meseci spopadal s težavami s hrbtom, vendar naj bi imel sedaj lep zamah s palico. Couples je dejal, da je Woodsova igra videti fenomenalno.

“Žogico lahko udarim,” je dodal Woods. “Nimam nobenih pomislekov glede tega, kaj lahko fizično storim z vidika golfa. Težavno je zdaj hoditi. To ni lahka hoja. Glede na to, v kakšnem stanju je moja noga, je zdaj še nekoliko težje. In 72 lukenj je dolga pot. To bo težak izziv, ki pa ga bom sprejel,” je še dodal eden najboljših golfistov vseh časov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!