Hibrid tekača in podajalca podrl rekord lige (VIDEO)

Ameriški nogomet 7. Nov 202216:23 0 komentarjev
Justin Fields, podajalec Chicaga; Foto: Guliverimage

Chicago Bears so v včerajšnjem srečanju 9. kroga lige NFL z izidom 32:35 klonili proti Miami Dolphins. Srečanje je kljub triumfu floridske franšize zaznamoval predvsem rekord domačega podajalca Justina Fieldsa.

Fields sodi med sodobne, mobilne, podajalce.

S tem izrazom imamo v mislih nogometaše na položaju “quarterback”, ki so poleg natančnih izmetov žoge lahko še kako nevarni tedaj, kadar se podajo v tek.

Fields se je za takšno opcijo včeraj na domači tekmi, ki jo je gostil Soldier Field, odločil kar petnajstkrat in zabeležil rekordni dosežek 178 jardov. Doslej nobenemu podajalcu v ligi NFL na tekmi rednega dela lige ni uspelo zbrati takšne vsote, prejšnji mejnik je bil v lasti Michaela Vicka, ko je ta leta 2001 kot član Atlante proti Minnesoti po tleh nabral 173 jardov.

Absolutni rekord v lasti odpisanega

Fields si je do rekordne znamke izdatno pripomogel s tem tekom na začetku drugega polčasa, ko je v kosu preslalomiral 61 jardov in dosegel “touchdown”.

Če štejemo še tekme končnice, je rekorder Colin Kaepernick, ki je v dresu San Francisca leta 2013 proti Green Bayju četrtfinalno srečanje lige (divisional round) zaključil s 181 “rushing” jardi. Sedaj že upokojeni igralec se je v zadnjih letih povsem posvetil aktivizmu v gibanju “Black Lives Matter”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!