Garnbret je v Aziji kot božanstvo, kolone za njen podpis

Drugi športi 2. Okt 20229:43 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Janja Garnbret sezono 2022 v sproščenem duhu zaključuje v Aziji, kjer jo je na nekaterih mestih pričakala nepredstavljiva množica oboževalk in oboževalcev.

Pred odhodom na Japonsko se je Korošica odpravila v Singapur.

Tam jo je pričakovala nepopisna množica mladih navijačev. “Povedali so mi, da imam v Singapurju veliko bazo oboževalcev in že nekaj let me vabijo na obisk. Bila sem pozitivno šokirana nad količino prepoznavnosti, ki sem jo lahko doživela v Aziji. Tudi dan pred kvalifikacijami na tekmi v Džakarti so otroci prihajali na prizorišče po selfije in avtograme,” je v izjavi za javnost sporočila plezalna številka 1, ki bo, kljub zaključku sezone, še nekaj časa v Aziji.

Takole je mladina stala v vrsti za njen podpis tudi več kot uro:

Zaradi zmage na lanskoletnih OI v Tokiu ima na Japonsko lepe spomine, tja pa se ne bo vrnila tekmovat. “Ne bom tekmovala na finalnem dogodku v Morioki (op.a.: tekma v olimpijski kombinaciji bo na sporedu med 20. in 22. oktobra), imela bom nekaj časa, da se sprostim in počnem, kar želim, med drugim tudi nekaj sprostitve ob oceanu. Veselim se, da se bom konec oktobra vrnila domov svežih misli.”

Še ena izjemna sezona

Korošica je sezono 2022, v kateri je nastopila zgolj na eni balvanski tekmi in zmagala, nastopila je tudi na vseh v težavnosti, končala na najlepši mogoči način, z zmago. Prvo mesto se ji je izmaknilo zgolj v Kopru in Edinburgu.

“Končati sezono z zmago je seveda super, vendar je način, kako so se stvari odvijale, to zmago naredil še bolj posebno. Zaradi napake v polfinalu sem se v finale uvrstila s 3. mestom. To je pomenilo, da sem morala plezati bolje kot vsi drugi, da sem lahko zmagala. Dodatno je začinilo vse skupaj, a vesela sem, da sem se s tem spopadla in ostala mirna tudi ob koncu za zadnji skok na vrh,” je povedala Garnbret, ki je v finalu zadnje tekme v indonezijski Džakarti edina dosegla vrh smeri.

Kulturni, prijazni, nevsiljivi

Iz tujine se nam je oglasil trener Janje, Roman Krajnik, ki priznava, da takšnega sprejema na Daljnem vzhodu ni pričakoval: “Nihče je ni cukal za rokav, se vrival. Vse je na zelo kulturni ravni, počakajo za podpis in slikico. Pohvalno! V Singapur je Janjo na delavnico za mlade povabil nek športno-plezalni center.” Po treh dneh obveznosti sledi let na Japonsko. “Tam bova malce večji poudarek dala na plezanje zunaj, ne le na umetnih stenah, vsekakor pa imava v načrtu spet sodelovanje na delavnicah v Tokiju. Ni resnega trening plana,” nam je še zaupal Krajnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!