Jorgić in druščina proti Ukrajini kot čez potoček

foto: Guliverimage.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je storila prvi korak k uvrstitvi na septembrsko evropsko prvenstvo v Malmöju.

Na tretji kvalifikacijski tekmi je sicer zabeležila prvo zmago, v Hrastniku so Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar s 3:0 ugnali Ukrajino, s katero se bodo v četrtek pomerili še enkrat.

Če bodo še enkrat zmagali, se bodo že uvrstili na prvenstvo, če bodo zmagali s 3:0, pa bodo zadržali tudi možnosti, da na koncu osvojijo prvo mesto v skupini 6, na katerem je zdaj Romunija, ki je pred časom v Črnomlju Slovence premagala.

Na prvenstvo se uvrstita dve najboljši reprezentanci iz skupin.

“Morda moja zmaga ni bila tako prepričljiva in nisem pokazal svoje najboljše igre, toda tudi nasprotnik je igral dobro, imel pa je tudi malce sreče na svoji strani. Toda najbolj pomembno je, da sem na koncu zmagal, še bolj pa, da smo premagali Ukrajino in naredili pomemben korak proti evropskemu prvenstvu,” je dejal Jorgić, deseti igralec sveta, ki je v članski konkurenci prvič igral v rodnem mestu.

“Res je bilo nekaj posebnega po desetih letih igrati v svojem mestu in zagotovo si bom to zapomnil za vse življenje. Še bolj vesel bom, če bomo jutri ponovili današnjo zmago in se dokončno uvrstili na evropsko prvenstvo. Upam, da bo prišlo še več gledalcev in da to ne bo moja zadnja tekma v Hrastniku,” je svoje želje za četrtkovo tekmo predstavil Hrastničan.

Izid:

UKRAJINA – SLOVENIJA 0:3

Nazar Tretjak – Deni Kožul 0:3 (-2, -7, -6)
Mikita Zavada – Darko Jorgić 0:3 (-8, -13, -2)
Anton Limonov – Peter Hribar 1:3 (-6, 6, -3, -6)