Jorgić in druščina za zgodovinski preboj proti Portugalcem

Drugi športi 4. Okt 202215:52 0 komentarjev

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je na SP v Čengduju z zmago nad ZDA (3-0 v dvobojih) napredovala med 16 najboljših reprezentanc na svetu. Tekmica izbrancev Andreje Ojsteršek Urh v osmini finala bo pojutrišnjem ekipa Portugalske. Slovenija je sicer že izpolnila primarni cilj in popravila najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih, saj je zadnje tekmovanje najboljših namiznoteniških držav na Švedskem zapustila s 17. mestom.

Odločilni trenutek zadnje tekme skupinskega dela proti ZDA je prišel v peti odločilni igri drugega dvoboja.

Deni Kožul je tedaj “visel”, pri 2-2 v igrah proti Jishan Liangu v točkah izgubljal 3 proti 6 in kazalo je, da bodo Američani izid poravnali na 1:1. Sledila je minuta odmora.

“Fantom sem že pred tekmo želela vbiti v glavo, naj bodo servisi bolj usmerjeni navzgor skozi forehand udarec, ker mora potem nasprotnik spuščati kratko žogo. Če rotacija ‘beži’ navzgor, potem tekmec to stežka nadzira. Tisto, kar vrne, pa potem s forehand udarcem igrati nekoliko krajšo rotirano žogo v bekhend, da jo potegne vstran,” je dopoldanski vlakec smrti opisala vodja reprezentance Andreja Ojsteršek Urh, ki dogajanje spremlja iz zavetja domače dnevne sobe.

Kožul je peti “gem” dobil 11-8 in bitka z ZDA je postala zgolj formalnost.

Želel nas je držati v negotovosti

Deni Kožul, sicer 155. igralec WTT lestvice, se je po dramatičnem zaključku in zmagi Slovenije na koncu šalil: “Moral sem držati tekmo nekoliko napeto, da ste bili vsi skupaj na trnih (smeh).” Peter Hribar je dokončal delo in zaigral sproščeno, triumfa proti tekmecu Earlu Altu pa se razveselil v nogometnem slogu, z glasnim krikom in poskokom. “Kot, da bi zmagal pri igrici FIFA,” se je nasmehnila Ojsteršek Urh.

Nekaj minut pred 16. uro po našem času (ob 22. uri po čengdujskem času) je postalo jasno, da bo tekmec Slovenije v osmini finala Portugalska, potem pa v primeru uspeha naši borci igrajo z boljšim iz duela Brazilija – Japonska.

Portugalci nastopajo z zelo močno ekipo, v kateri so trije člani elitne svetovne stoterice, Marcos Freitas, Joao Gerlado in Joao Monteiro. Manjka le Tiago Apolónia.

Prvi slovenski lopar, Darko Jorgić je imel v skupinskem delu nekaj težav z bolečino v vratu. Za problem selektorki niti ne bi potožil, a je Andreja na njegovem hrbtu sama opazila kineziološki trak. “Imel je trdo blazino v hotelu. Fantje so navajeni svojih fizioterapevtov, v Aziji pa – saj veste kako je – opravijo masažo bolj na trdo,” je zaključila Ojsteršek Urh.

Srečanje proti Portugalski je na sporedu v četrtek ob 5. uri zjutraj po srednje-evropskem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!