Kaj novi vladni ukrepi pomenijo za šport?

Drugi športi 6. Nov 202110:26 > 10:31 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

Novi ukrepi za zajezitev covida-19, ki jih je v petkovih pozni večernih urah potrdila vlada, zaobjemajo tudi šport.

Vlada se pri novih ukrepih, s katerimi odgovarja na jesenski porast okužb, ni dotikala treningov in tekmovanj. Tovrstne aktivnosti bodo pri vseh starostnih kategorijah potekale nemoteno tudi v prihodnje. Posegla pa je na področje spremljanja tekmovanj.

“Javne športne prireditve so dovoljene zgolj v primeru, da se izvedejo na prostorih s fiksnimi sedišči ob uporabi zaščitnih mask, pri čemer mora biti med uporabniki eno sedišče prosto, vsi udeleženci pa morajo izpolnjevati pogoj PCT,” se glasi del, ki se dotika tega področja. V praksi to pomeni, da bo lahko v dvoranah in na stadionih prisotnih manj gledalcev (polovična kapaciteta), na drugih prireditvah, kjer stalnih sedežev ni, pa prisotnost gledalcev ne bo dovoljena.

Izpolnjevanje pogoja PCT bodo morali tudi obiskovalci športnih prireditev izkazovati z veljavnim osebnim dokumentom in enim od dokazil za prebolevnost, cepljenje ali testiranje. Ob tem pa se kot zaščitna maska, ki je obvezna, priznata le kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maske iz blaga torej niso več certificirane.