Kajzerjeva v Parizu po poškodbi do petega mesta

Drugi športi 16. Okt 202119:50 0 komentarjev
Kaja Kajzer po slavju v repasažu. Foto: Guliverimage

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na grand slamu v Parizu osvojila peto mesto v kategoriji do 57 kilogramov. Odločilno borbo za bronasto odličje z Gruzijko Eteri Liparteliani je tekmovalka Bežigrada zaradi poškodbe predala.

Po prostem prvem krogu je Ljubljančanka šele v podaljšku dobila dvoboj z 22-letno Mongolko Enkhriilen Lkhavatogoo. V četrtfinalu je v borbi z Belgijko Mino Libeer za napredovanje potrebovala več kot devet minut borbe, oba nastopa pa je Kajzerjeva dobila po tretji kazni tekmice.

V polfinalu z Nemko Caroline Fritze je bilo vidno, da je 21-letna Ljubljančanka že utrujena, obenem pa je zaradi poškodbe gležnja vnovič šepala. A dvoboj je odločil vzvod Nemke, po katerem je Kajzerjeva obležala na tatamiju in se držala za obolelo ramo. Očitno je bil vzvod premočan in odločilno borbo za bron je morala slovenska reprezentantka predati. Na koncu je zmagala Japonka Haruzka Funakubo.

V kategoriji do 73 kg je Martin Hojak izgubil uvodni dvoboj s Francozom Theom Riquinom. V uteho Ljubljančanu ostaja dejstvo, da se je Riquin prebil vse do finala, kjer ga je šele po podaljšku ugnal Japonec Kenshi Harada.

V nedeljo bo slovenske barve v Parizu branila Patricija Brolih v kategoriji do 78 kg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!