Konec je, kariero zaključuje slovenska olimpijska šampionka

Drugi športi 31. Dec 202212:20 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Zadnji dan leta 2022 prinaša še eno športno slovo. Svojo bogato kariero je namreč sklenila slovenska judoistka Tina Trstenjak, dobitnica zlate medalje na olimpijskih igrah leta 2016 v Rio de Janeiru. Tudi po končani karieri 32-letnica ostaja v tem športu, v katerem je osvojila vse, kar se osvojiti da.

“Po zlati in srebrni olimpijski medalji, po štirih medaljah iz svetovnih in sedmih medaljah iz evropskih prvenstev, devetindvajsetih iz grand prixov / grand slamov / mastersov je prišel čas, da pomaham v slovo in uradno zaključim svojo tekmovalno kariero. Veliko sem razmišljala o tem, kako in kdaj bom končala tekmovalno kariero in kaj bi rada počela naprej, ko se odpre novo poglavje v mojem življenju. Je strašljivo, a hkrati tudi razburljivo. In sedaj je prišel pravi trenutek za to pomembno odločitev,” je na Instagramu zapisala Celjanka.

Trstenjakova gre v športni pokoj kot najuspešnejša slovenska judoistka, saj je doslej edina osvojila zlato kolajno na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na olimpijskih igrah. V letu 2016 je vse tri nazive prvaka nosila istočasno. Judo je trenirala skoraj četrt stoletja.

Njen največji uspeh ostaja olimpijsko zlato iz Ria de Janeira 2016, ki mu je pet let kasneje v Tokiu dodala še srebrno medaljo. Ob vseh odličjih pa poudarja, da tega ne bi dosegla brez mentorstva trenerja Marjana Fabjana pri judo klubu Sankaku. “Včasih je bilo težko, toda brez njega ne bi bilo ničesar. Zaradi tega sem mu nadvse hvaležna,” je za Delo komentirala judoistka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!