Kot nekoč: Tyson želi Holyfielda in Lewisa

Drugi športi 9. Apr 202112:21 0 komentarjev
Mike Tyson
Foto: AP Photo/Kamran Jebreili via Guliver

Najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji vseh časov Mike Tyson še naprej razmišlja o humanitarnih dvobojih, v katerih bi se iz oči v oči srečal s preostalimi legendami plemenite veščine.

Mike Tyson je v svojem podcastu spregovoril o prihodnjih načrtih. “Do konca leta želim Evanderja Holyfielda ali in Lennoxa Lewisa,” je izjavil 54-letni Iron Mike.

Ameriški mediji poročajo, da se Tyson in Holyifeld že nekaj časa dogovarjata o tretjem obračunu. “Mislim, da se lahko z obema borim do konca leta. V nasprotnem primeru bi želel imeti ekshibicijski dvoboj s Tysonom Furyjem. Če bi imel borbo z Lewisom in Holyfieldom, bi bil zadovoljen, dejal bi, da je to to. Nadaljeval bi s svojim življenjem. S tema borbama bi porušil vse prave rekorde,” je v uspešnost obračunov s preostalimi legendami težke kategorije iz 80-ih in 90-ih let prepričan Tyson.

Tyson je v svoji karieri izgubil tako proti Holyfieldu kot Lewisu, a v času, ko je že imel številne težave s črto zakona. Holyifeld ga je premagal dvakrat leta 1996 in 1997, Lewis pa leta 2002.