Mariborčani dobili novega trenerja, v kratkem tudi Celjani

Foto: RK Maribor Branik
Foto: RK Maribor Branik

Vodstvo RK Maribor Branik je našlo novega trenerja članske ekipe. Vijoličaste bo v sezoni 2021/22 vodil Luka Žvižej. Pri Celju pa naj bi v kratkem potrdili, da bo njihovo klop zasedel Alem Toskić.

Najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance se je od profesionalnega igranja uradno poslovil oktobra 2019. Ves čas je napovedoval, da bo ostal v rokometu in se hitro podal v trenerske vode. Priložnost za novo poglavje v karieri je dobil v domačem Celju, kjer je v zadnji sezoni vodil mladinsko selekcijo, po odhodu Tomaža Ocvirka pa ob koncu sezone začasno prevzel člansko ekipo.

Hitro po koncu sezone se je pojavila možnost, da se Luka Žvižej vrne v Maribor, kjer je igral v letu 2017 in takrat v dveh mesecih navdušil vse. Od štajerske prestolnice se je poslovil zaradi dobre ponudbe iz Nemčije, zdaj pa dobiva priložnost, da v svojem nekdanjem klubu v nekoliko drugačni vlogi spiše zgodbo o uspehu.

“Pri odločitvi za selitev v Maribor so pretehtali novi izzivi, nove stvari. Gre za prvo priložnost, da prevzamem ekipo, ki nastopa na najvišjem nivoju v slovenski ligi. Maribor mi je poznan. Tu sem konec koncev odigral svoje zadnje tekme v Sloveniji. Po pogovorih z vodstvom smo hitro našli skupen jezik. Pripravljeni smo na delo in izzive, ki so pred nami,” je dejal novi trener Maribora Luka Žvižej, ki je sicer četrti najboljši strelec v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško in s 702 zadetkoma prvi strelec slovenske izbrane vrste.

V Zlatorog se vrača dobro poznano ime

Celjani so iskali naslednika Tomaža Ocvirka oz. Luke Žvižeja, potem ko so pivovarji po sedmih letih izgubili naslov in ga predali Gorenju. Po poročanju časnika Delo bo na klop 24-kratnih slovenskih prvakov sedel Alem Toskić.

Kandidati so bili še Rastko Stefanović, Uroš Šerbec, Luka Žvižej in Aleš Pajovič. Slednji je takoj dejal, da kot selektor Avstrije ne more opravljati dvojne vloge.

Alem Toskić je uspešno deloval na klopi madžarskega Csurga, imel na mizi novo pogodbo, a se je odločil vrniti v Celje, kjer živi njegova družina. Glavna naloga bo vrniti naslov prvaka v Zlatorog, ki pa ne bo enostavna saj bo imel močno spremenjeno ekipo. Veliko igralcev se je namreč odločilo za odhod v tujino. Celjani naj bi v novi sezoni nastopali v evropski ligi.

Toskić je igral v Celju med letoma 2007 in 2013, potem je šel za tri sezone v Vardar, med letoma 2016 in 2018 je bil član Gorenja, kariero pa je sklenil lani v Csurgu, kjer je že prej prevzel tudi trenersko delo in se dobro kosal s Pick Szegedom in Veszpremom.

Komentari

Vaš komentar