Miočić: Za UFC naslov se želim boriti na Poljudu

Stipe Miočić
AP Photo/Gregory Payan, File

Nekdanji UFC prvak v težki kategoriji Stipe Miočić načrtuje ponovni pohod na sam vrh najmočnejše MMA organizacije na svetu.

Stipe Miočić kuje načrt, s katerim bi znova postal lastnik šampionskega pasu, ki mu ga je odvzel Francis Ngannou. Predsednik UFC-ja Dana White je pred časom namignil, da bi ameriški Hrvat kmalu utegnil dobiti priložnost proti zmagovalcu borbe Ngannou – Derrick Lewis.

Miočić je nedavno spregovoril za Croatian Sports, hrvaški mediji onkraj velike luže. Odkril je, da naj bi že kmalu znova obiskal Hrvaško, dotaknil se je Hajduka in dodal, da je njegova velika želja, da bi se boril na mitskem Poljudu. “ Ja, to bi bilo neverjetno. Rad imam hrvaško navijaško mentaliteto, Hrvaška je popolna dežela. Jaz sem za borbo na Hrvaškem, na Poljudu, naredimo to,” je dejal Miočić.

Ob Miočiću imajo Hrvati, podobno kot Slovenci, obilico vrhunski športnih dosežkov. V borilnih športih je nesporna številka ena Mirko Filipović Cro Cop, nogometaši so na svetovnem prvenstvu osvojili bron in srebro, zgodovino je pisal tenisač Goran Ivaniševič, svoje so dodali tudi košarkaši, vaterpolisti, … Kaj v sebi skrivajo Hrvati, da prihajajo do takšnih rezultatov, je med drugim zanimalo Anteja Kvartuča, ki je opravil pogovor z nekdanjim UFC prvakom v težki kategoriji. “To ne moreš pojasniti, vse to je del mentalitete. Nečesa se lotiš in ne odideš brez, da bi nekaj osvojil,” je odgovoril Miočić.