Na Bergislu pet orlov, Domen in Anže v istem paru

Drugi športi 2. Jan 202114:48 > 14:58
Getty Images

Na jutrišnjo tekmo novoletne turneje v Innsbrucku so se uvrstili vsi trije bratje Prevc, ob njih pa še Anže Lanišek ter Žiga Jelar. Žal je bil Bor Pavlovčič prekratek.

Kvalifikacije je dobil vodilni v skupnem seštevku novoletne turneje štirih skakalnic Halvor Egner Granerud, ki je doskočil pri 129. metrih, drugi je bil Avstrijec Daniel Huber, tretji pa Poljak Dawid Kubacki.

Najdaljša daljava med slovenskimi orli na drugi dan novega leta je uspela veteranu v svetovnem pokalu Petru Prevcu, ki je na Bergislu zajadral proti 125. metrom, kar je bilo dovolj za peto daljavo in deveto mesto.

“Mišica” se bo na jutrišnji tekmi za finalno serijo bodel z Bolgarom Vladimirjem Zografskim. Najboljši Slovenec tekoče zime, Anže Lanišek, bo moral za najboljšo 30-erico meriti moči z Domnom Prevcem, preostala para, ki nas še najbolj zanimata, pa se glasita takole: Cene Prevc – Martin Hamann (Nemčija) in Žiga Jelar – Aleksander Zniszczol (Poljska).

Zgodovina na Bergislu doslej beleži tri slovenske zmage. Prve se je leta 1987 veselil Primož Ulaga, leta 204 je presenetljivo slavil Peter Žonta, pred štirimi leti pa jo je vknjižil še Peter Prevc.

Komentari

Vaš komentar