Na dražbi za podpisano fotografijo odšteli 1,27 milijona

Drugi športi 8. Okt 202116:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Včeraj je v New Yorku potekala dražba, na kateri je bila prodana najdražja podpisana športna fotografija v zgodovini. Kupec je za sliko iz davnega leta 1911, na kateri je "Bosonogi" Joe Jackson, odštel kar 1,47 milijona dolarjev (1,27 milijona evrov).

Sliko je ponudila dražbena hiša Christie’s and Hunt v okviru avkcije “Zadnji ining”.

Kakor so sporočili, je to edina fotografija Joe Jacksona, ki sploh obstaja. Dodaten razlog za vrtoglavo ceno je dejstvo, da Jackson ni znal brati in pisati, zato se je, če je bilo to le možno, izogibal avtogramom.

Pred le šestimi leti so omenjeno fotografijo na neki dražbi prodali za 179.000 dolarjev, tako da ji je cena včeraj poskočila za kar 720 odstotkov.

Spominki gredo ‘za med’

Jackson je živel med letoma 1887 in 1951, v bogati MLB karieri mu je uspelo 54-krat narediti t.i. “home run”, žogo je v povprečju uspel udariti v 36 % primerov. Nosil je drese Philadelphia Athletics, Cleveland Naps/Indians in Chicago White Sox.

V ZDA so športni navdušenci nori na spominke, v povezavi z bejzbolsko ligo MLB. Tako je šlo denimo na omenjeni dražbi pismo slovitega Joea DiMaggia, ki ga je ta napisal filmski igralki Marilyn Monroe, po ceni 525 tisoč dolarjev, kij legendarnega Babea Rutha, s katerim je udaril osem “home runov”, pa za 1,05 milijona dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!