Jordanov dres na dražbi prodali za dober milijon evrov

Liga NBA 9. Maj 202110:17
Streeter Lecka, Getty Images Sport

Za majico, ki jo je Jordan nosil na naslovnici revije Sporting News marca 1983, torej še iz njegovih študentskih let v ekipi North Carolina Tar Heels, so na dražbi iztržili kar 1,38 milijona dolarjev, oziroma 1.134.531 evrov.

Gre za največjo vsoto ob prodaji katerega koli kosa oblačil, ki jih je v svoji tekmovalni karieri nosil Jordan, kupec pa je želel ostati neimenovan, so javili iz dražbene hiše Heritage Auctions.

Za igralca leta v študentski ligi NCAA ga je razglasila revija Sporting News, Jordan pa je majico nosil na marčevski naslovnici revije leta 1983. Prvič so dres prodali na dražbi leta 1999, tedaj za 52.000 evrov.

Dres je bil prodan v okviru dražbe športnega kataloga Heritage, ponujeni so bili tudi košarkarski čevlji Dream Team Nike Jordanovega soigralca pri Chicago Bulls, Scottieja Pippena, sicer pa s tem ni bil postavljen rekorden znesek. Najvišjo vsoto je predlani zbral dres legendarnega igralca bejzbola, Babea Rutha (NY Yankees), ki so ga prodali za kar 4,64 milijona evrov!

Komentari

Vaš komentar