Na OKS potrdili reprezentanco za Tokio

Drugi športi 1. Jul 202114:18 0 komentarjev
Olimpijske igre
V Tokiu bodo olimpijske igre gostili od 23. julija do 8. avgusta. Foto: Clive Rose Getty Images

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je na današnjem zasedanju potrdil olimpijsko reprezentanco za nastop na poletnih igrah v Tokiu. Na igre je trenutno uvrščenih 41 slovenskih športnikov, peščica pa jih na povabilo še čaka.

Glede na dosežene izide v sezoni na dodatna povabila za nastop na igrah v Tokiu še vedno čakajo nekateri slovenski atleti in plavalci, teniški igralci in igralci golfa.

Številka pa se še vedno lahko bistveno spremeni s premierno uvrstitvijo košarkarjev na igre, kar bo znano v nedeljo po koncu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu. “Trdno verjamem, da se bo košarkarjem uspelo uvrstiti na igre,” pa k temu dodaja predsednik OKS, Bogdan Gabrovec.

IO Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) se je seznanil tudi z drugimi dejavnostmi. Intenzivne so predvsem priprave na naslednje zimske olimpijske igre, ki bodo čez sedem mesecev v Pekingu na Kitajskem, Vuokatti pa bo gostil Evropski olimpijski festival mladine (EYOF).

Predsednik OKS Gabrovec je v uvodu seje izpostavil tudi dobro delo direktorata za šport na pristojnem ministrstvu in direktorice Mojce Doupone pri vračanju športa v normalo po pandemiji covida-19, kar je po njegovem izrednega pomena za hitro normalizacijo procesov v športu.

Vir: STA

Seznam športnikov
(Foto: OKS)
Seznam športnikov
(Foto: OKS)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!