Jorgić nemočen proti prvemu igralcu sveta

Drugi športi 22. Okt 20229:53

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu močnega turnirja WTT champions v Macau. S 3:0 (-5, -5, -10) ga je premagal prvi igralec sveta, Kitajec Fan Zhendong.

Hrastničan, sicer evropski podprvak iz Münchna, je bil v prvih dveh nizih nemočen proti prvemu igralcu lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF).

Petindvajsetletnik iz Guangzhouja je prva niza dobil z 11:5, v nadaljevanju pa se je moral šestkratni svetovni prvak močno potruditi, da je dvoboj zaključil po treh nizih. V napeti končnici je bil od Jorgića vseeno boljši z 12:10.

V današnjem popoldanskem polfinalu se bo prvi igralec sveta pomeril s Tajvancem Yun-Jujem Linom. Ta je s 3:2 v nizih ugnal Francoza Alexisa Lebruna. Preostala četrtfinalna obračuna bosta na sporedu še danes dopoldne.

Jorgić je v bil v prvem krogu turnirja v Macau s 3:2 v nizih boljši od najboljšega portugalskega igralca, Marcosa Freitasa, sicer 33. igralca svetovne lestvice. V osmini finala pa je osmi igralec lestvice ITTF prav tako s 3:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko, klubskega kolega pri nemškem Saarbrücknu.

Fan Zhendong je pokazal, zakaj je prvi igralec sveta

“Nimam si česa očitati. Izgubil sem proti prvemu igralcu sveta, pokazal sem dobro formo, boril sem se od začetka do konca, vendar to ni bilo dovolj. Fan Zhendong je pokazal, zakaj je prvi igralec sveta, skozi celotni dvoboj ni delal lahkih napak, sam sem jih, pa tudi v ključnih trenutkih bi verjetno moral odigrati drugače. Bil sem preveč pasiven, tako da sem mu omogočil napade, v tretjem pa je bila sreča res na njegovi strani. Če ne bi imel štirih ‘pardonov’, bi se niz morda razpletel drugače,” je obračun s Kitajcem za Namiznoteniško zvezo Slovenije ocenil Jorgić.

Že prihodnji teden, v četrtek, Jorgića čaka še finalni turnir pokala WTT v Xinxiangu, na katerem bo nastopilo le 16 najboljših igralcev sveta.

“Z igrami v Macau sem zadovoljen, kar je dobra napoved za veliki finale WTT, na katerem bo igralo le 16 najboljših na svetu. Iskreno upam, da bom tudi na njem prikazal dobre igre, če bom imel še malo sreče pri žrebu, lahko naredim še kakšen korak naprej,” pa je še pred odhodom v Xinxiang dejal osmi igralec sveta.

Komentari

Vaš komentar