Jorgić po slabem začetku na koncu vendarle strl odpor Hrvata

Drugi športi 4. Nov 202220:08
Foto: Aleš Fevžer

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici uvrstil v četrtfinale med posamezniki. V drugem krogu oziroma osmini finala je bil s 3:1 (14, -10, 6, 10) boljši od Hrvata Tomislava Pucarja. Deseti igralec s svetovne lestvice se je danes uvrstil tudi v polfinale med dvojicami.

Danes dopoldne je skupaj s svojim klubskim soigralcem, Čehom Tomašem Polanskim, premagal Romuna Ovidiuja Ionescuja in Španca Alvara Roblesa. V soboto ga tako potencialno čakajo trije obračuni. Najprej bo ob 12. uri igral četrtfinale proti Francozu Canu Akkuzuju, ob 15.45 se bosta s Polanskim v polfinalu dvojic merila z Japoncema Mizukijem Oikawo in Yuto Tanako, ob 19.15 pa ga čaka morebitni polfinale med posamezniki.

Jorgić današnjega dvoboja proti Pucarju, 45. igralcu sveta, ni najbolje začel, saj je bil Hrvat lep čas v drobni prednosti. V zaključku prvega niza, ki se je zavlekel v deset dodatnih točk, pa je Hrastničan le nakazal morebitni razplet v nadaljevanju. Podobno kot v dvoboju s Portugalcem Tiagom Apolonio je tudi tokrat izgubil drugi niz.

V tretjem nizu je bil daleč najbolj zanesljiv v celotnem dvoboju po nekaj nasvetih trenerke Andreje Ojsteršek Urh. Pucar je imel nato priložnost, da iz dvoboja izvleče še peti niz, a priložnosti ni izkoristil.

Od Slovencev sta danes med mešanimi dvojicami v četrtfinalu nastopila tudi Deni Kožul in Katarina Stražar, ki sta z 1:3 v nizih klonila proti indijskima igralcema Sathijanu Gnanasekaranu in Maniki Batra.

Komentari

Vaš komentar