Nenavadna dieta nekdanjemu prvaku lige NFL prinesla popolno preobrazbo

Ameriški nogomet 19. Jul 20239:10 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Nekdanji igralec ameriškega nogometa Russell Okung se je po koncu profesionalne kariere odločil za hujšanje. Nekoč orjak, danes suhec – po zaključku igranja za ekipe Panthers, Chargers, Broncos in Seahawks, s katerimi je mimogrede sezono 2013 zaključil s prepričljivo zmago v superbowlu, se je 34-letni Američan odločil za drastično hujšanje.

Od začetka predlanskega leta, ko je čelado obesil na klin, pa do letošnjega aprila, je Okung izgubil skoraj 50 kilogramov!

Po intenzivni dieti, med katero nekdanji nogometaš pije samo vodo, je težo v zadnjih treh mesecih oklestil še za dobrih 20 kilogramov, poročajo ameriški mediji. Na družbenem omrežju Instagram je objavil posnetek prvega požirka pomarančnega soka in slike, kako izgleda vsak dan hujšanja zadnjih 40 dni.

“Dolgoročno postenje s pitjem vode je ena izmed najboljših in predvsem najtežjih stvari, ki sem se jih lotil,” je zapisal. V svoji zadnji profesionalni sezoni s Carolino (2020) je imel orjak 140 kilogramov ob svojih 196 centimetrih višine. Šesti izbor na “draftu” 2010 je Seattlu leta 2014 izdatno pomagal pri osvajanju lige NFL, poleg tega je bil dvakrat izbran na tekmo vseh zvezd, t.i. probowl. Kot sam pravi, je konstitucija telesa prinesla svoj davek: “Včasih sem imel težave, da se sploh dvignem iz postelje.”

“Imel sem težave s pljučno embolijo, raztrganine na pljučih, vrsto operacij, poškodbe vezi in tetiv – vsako jutro sem se mučil. Ko sem zaključil kariero, sem mislil, da bo lažje. Motil sem se, postalo mi je še težje, testosteron mi je upadel. Imam dva otroka, ženo in življenje, ki od mene zahteva veliko energije. Te pa nisem imel, pogrešal sem vitalnost,” je potožil Okung.

Njegova dieta je sestavljena iz šestih plastenk vode na dan. Nič več, nič manj. In kot sam pravi, so rezultati izjemni: “Končno se počutim živega!”

Tehtnica mu je v zadnjem tednu namerila le nekaj več kot 70 kilogramov, a preden poskusite takšne vrste hujšanje, se raje posvetujte s svojim osebnim zdravnikom in bližnjimi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!