NFL: Povedal, da je gej, njegov dres do rekorda!

Guliver Image

Potem, ko je obrambni igralec ekipe Las Vegas Raiders Carl Nassib v ponedeljek na Instagramu sporočil, da je istospolno usmerjen, so v blagajno njegovega kluba začeli padati "denarci".

POVEZANO

Franšiza Las Vegas Raiders, ki se je lani v “puščavo” preselila iz Oaklanda, bo z javnim razkritjem omenjenega “linebackerja” očitno dobro zaslužila.

V le 24 urah po objavi posnetka, je prodaja dresa Carla Nassiba s številko 94 “poletela” v neslutene višave in na spletni trgovini Fanatics postala celo najbolje prodajana majica, enako velja za vse ostale portale s športno opremo, vključno z NFLShop.com.

Direktor za odnose z javnostjo pri Fanatics.com, Brandon Williams, sicer o točnih številkah ni želel govoriti, a dovolj vam pove že dejstvo, da je Nassibov dres v enem samem dnevu beležil (več kot) enkrat obsežnejšo prodajo, kot drugi najbolj prodajan kos tekstila novega podajalca Chicaga, Justina Fieldsa, v zadnjih dveh dneh!

Zadnji tak primer presegel celo Bradya

Pojav ni osamljen. Leta 2014 je ekipa St. Louis Rams (op. a.: danes LA Rams) kot 249. “pick” na naboru izbrala geja po imenu Michael Sam, ki pa za moštvo ovnov nikoli ni zaigral.

Ljubiteljev lige NFL to ni zmotilo – med aprilom in julijem tistega leta je bil njegov dres s št. 97 drugi najbolje prodajan med novinci v ligi, presegel je celo številke, ki so jih trgovine beležile s prodajo zvezdnikov Toma Bradya, Aarona Rodgersa in Drewa Breesa.

Podpora igralcu Las Vegasa se ne pozna le pri odpiranju denarnic. Od ponedeljka dalje je število njegovih podpornikov na družbenem omrežju Instagram naraslo s 40.000 na kar 280.000 sledilcev.

Nassib (27) je bil na univerzi Penn State izjemen nogometaš in izglasovan celo za najboljšega obrambnega igralca študentske lige NCAA leta 2015. Na naboru ga je vzel Cleveland, potem se je preselil k Tampi, lani pa z Vegasom podpisal triletno pogodbo, ki mu zagotavlja slabih 15 milijonov evrov.