NFL: Tampa in Green Bay v težavah

Ameriški nogomet 24. Okt 202216:16 0 komentarjev
Getty Images

Sedma nedelja v ligi NFL je prinesla dve velikanski presenečenji: Tampa Bay Buccaneers so izgubili v gosteh proti Carolina Panthers, Green Bay pa v Washingtonu. Obe ekipi sta se tako znašli v težavah.

Napad Buccaneersov je očitno popolnoma dotolčen. Na slab dan je nakazala prva žoga Toma Bradyja na Mika Evansa, ki bi običajno podajo brez težav ujel, a tokrat se mu je čudno odbila iz rok in padla na tla. Če bi žogo Evans ujel, bi to bil 75 jardov dolg touchdown.

A Buccaneersom tokrat ni šlo – uspeli so sestaviti in doseči le tri točke, pa čeprav niso izgubili žoge v napadu proti ekipi, ki je imela pred to tekmo le eno zmago. Lovilci so izpuščali žoge, Brady pa nikakor ni našel ritma, prav tako je bila bleda igra po tleh. Buccaneers so uspešno pretvorili le dva od 12 tretjih poskusov, enega od treh četrtih poskusov, ob edinem dosegu rdeče cone pa so se zadovoljili le s strelom na gol.

Na drugi strani so se Panthers z rezervnim podajalcem P. J. Walkerjem, brez Christiana McCaffreyja (v kupčiji poslan v San Francisco, op.) in z začasnim trenerjem Stevom Wilksom odlično zoperstavili favoriziranim Buccaneersom. D’Onta Freeman je dosegel 118 jardov po tleh in po 60 jardov dolgem teku doprinesel levji delež k touchdownu v tretji četrtini, s katerim so Panthers prišli do vodstva s 14:0. Chuba Hubbard je dosegel touchdown, ob tem pa dosegel še 63 jardov po tleh. Walker je podal za 177 jardov in dva touchdowna.

Podobno bledo in slabo so igrali tudi Green Bay Packers, ki so klonili v gosteh proti Washington Commanders. Slednje v zadnjih dneh polnijo novice predvsem zaradi vedenja lastnika Dana Snyderja, a v nedeljo so vsaj začasno razveselili svoje gledalce na Fedex Fieldu. Začetek sicer ni kazal najbolje: Taylor Heinicke je imel težave z gibanjem v žepu in Commanders so imeli srečo, da je izgubljena žoga Heinicka, ki je bila vrnjena za touchdown, zaradi kazni prišla nazaj v roke napada domačih.

Kaj se dogaja v Wisconsinu?

Eventualno je Heinicke, 11. podajalec Commandersov od leta 2018, našel ritem – v drugem polčasu je podal za 162 jardov in en touchdown ter zaostanek spremenil v vodstvo za drugo letošnjo zmago.

Na drugi strani obstaja tehtna skrb za formo Packersov. Težave za slabo igro so vidne vsepovsod — na napadalni liniji, med lovilci, akcijami in njihovo ekzekucijo. Presenetljivo slabo in zadržano igra tudi Aaron Rodgers, ki se je tokrat izogibal dolgim podajam prek igrišča. Resda lovilci niso ujeli nekaj podaj, a veliko teh je šlo preko glav lovilcev ali pa je Rodgers ciljal v stopala. Tekmo je sicer zaključil s 35 poskusi podaj, a je bil sredi zadnje četrtine krepko pod 100 podanimi jardi.

Packers bodo morali hitro najti odgovore — trenutno so z izkupičkom 3-4 krepko pod pričakovanji pred sezono. Naslednji teden jih čaka nov zahteven test: Buffalo Bills v gosteh. “Mislim, da se nam je zgodilo nekaj najboljšega. To utegne biti dobro. Nihče nam v naslednjem tednu ne bo dal niti malo možnosti. Igramo v Buffalu, nihče ne bo računal na nas,” je po tekmi dejal Rodgers.

Akcija tekme v Miami Gardens:

Nedeljska večerna tekma je minila v znamenju vrnitve Tue Tagovailoe in 50. obletnice perfektne sezone Dolphins (1972). Piko na ‘I’ so prazniku v Miami Gardens dodali še domači z zmago, ki jo je v zadnji minuti zapečatil Noah Igbinoghene.

Kenny Pickett je ob zaostanku z 10:16 lovil preobrat, a slabe pol minute pred koncem vrgel žogo v končno cono, kjer pa je bil na pravem mestu Igbinoghene. Steelers so tokrat delali enostavno preveč napak, predvsem pa so izpustili kar nekaj podarjenih žog napada Dolphinsov.

Nasmejanih obrazov v New Yorku

Kansas City Chiefs ostajajo ena najnevarnejših ekip. Kljub zveneči okrepitvi San Francisco 49ers v McCaffreyu so se Chiefs v drugem delu poigrali z Niners in se sprehodili do nove zmage. Ne popuščajo niti New York Giants, tokrat so ugnali Jacksonville, Jets pa so odčitali lekcijo Denver Broncosom. Smeji se Dallas Cowboysom in njihovim navijačem, saj so vpisali novo zmago, ob tem pa se je na igrišče vrnil prvi podajalec Dak Prescott.

Nedelja je sicer minila v znamenju številnih poškodb: J. C. Jackson (Chargers) je utrpel poškodbo kolena, Seattle Seahawks pa bodo na trnih zaradi D. K. Metcalfa. Več bo o poškodovancih znanega v ponedeljek.

Liga NFL,

7. teden
Cincinnati Bengals – Atlanta Falcons 35:17
Dallas Cowboys – Detroit Lions 24:6
Tennessee Titans – Indianapolis Colts 19:10
Washington Commanders – Green Bay Packers 23:21
Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers 21:3
Jacksonville Jaguars – New York Giants 17:23
Denver Broncos – New York Jets 9:16
Las Vegas Raiders – Houston Texans 38:20
Los Angeles Chargers – Seattle Seahawks 23:37
San Francisco 49ers – Kansas City Chiefs 23:44
Miami Dolphins – Pittsburgh Steelers 16:10

Ponedeljek:
New England Patriots – Chicago Bears

Že odigrano:
Arizona Cardinals – New Orleans Saints 42:34

Proste ekipe:
Buffalo Bills, Los Angeles Rams, Minnesota Vikings, Philadelphia Eagles

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!