NFL: Vinatieri se po 25 letih poslavlja

Ameriški nogomet 27. Maj 202110:57 > 10:58 0 komentarjev
Ronald Martinez/Getty Images

V pokoj odhaja legendarni izvajalec prostih strelov, Adam Vinatieri. Od lige NFL se poslavlja pri častivrednih 48 letih starosti.

POVEZANO

Že skoraj kultni “kicker” je kariero sklenil kot član Indianapolisa, kjer je nastopal zadnjih trinajst let, lani z njim pogodbe ni podpisala nobena ekipa, zaslovel pa je v dresu New Englanda, s katerim je med leti 1996 in 2006 osvojil tri naslove. Enega je dodal tudi v svoji prvi sezoni kot član Colts.

V zgodovino se bo vpisal kot rekorder za največ uspešno izvedenih prostih strelov zapovrstjo (44), največ skupno odigranih tekem na položaju izvajalca prostih strelov, vključno s končnico (397), ob čemer sta logična tudi rekorda zadetih in izvedenih prostih strelov (599 uspešnih in skupno 715 izvedenih).

Vinatieri, ki je kariero začel v Evropi kot član Amsterdam Admirals, si lasti tudi rekord po skupno doseženih točkah na položaju “kickerja”. Zbral jih je kar 2673!

Adam je največji ‘kicker’ vseh časov, ki mu je hkrati uspel tudi najbolj pomemben strel, ko smo v sezoni 2001 osvojili zmago v divisional round. Njegova stalnost, psihološka trdnost in izjemen učinek v mentalno težkih trenutkih, ga delajo legendo. Počaščen sem, da sem ga treniral in težko verjamem, da ga bo na njegovem položaju kdajkoli kdo izenačil,” je o svojem nekdanjem igralcu povedal dolgoletni trener Patriots, Bill Belichick.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!