NHL se vrača na stari urnik z 82 tekmami rednega dela

Drugi športi 13. Jul 202118:18 0 komentarjev
Photo by Patrick Gorski Icon Sportswire
Photo by Patrick Gorski Icon Sportswire

Sodeč po poročanju uradne spletne strani tekmovanja, se bo liga NHL že v prihajajoči sezoni 2021-22 vrnila na ustaljen urnik, tako da bo najmočnejše prvenstvo v hokeju na ledu potekalo od oktobra do aprila.

Organizacijski odbor lige je na sestanku potrdil načrt, po katerem se bo hokej na ledu v najmočnejši ligi vrnil v stare tirnice, pri čemer upajo, da bodo dvorane lahko spet polne, igralci pa vsi po vrsti cepljeni.

Redni del sezone bi se tako torej zaključil aprila, Stanleyev pokal pa bi po končanih tekmah “playoffa” podelili junija. Odbor bo v naslednjih dneh skupaj s sindikatom igralcev (NHLPA) odločil, kaj storiti s tistimi hokejisti, ki se ne želijo cepiti.

Naj spomnimo, v minuli sezoni so ekipe v rednem delu odigrale le 56 srečanj, spremenjene pa so bile tudi divizije, kar je neizbežno tudi pred novo izvedbo tekmovanja, saj se bodo Arizona Coyotes preselili v Centralno divizijo, da se v Pacifiški diviziji izprazni mesto za novonastalo franšizo Seattle Kraken.

NHL liga bo urnik za novo sezono objavila še pred naborom lige, ki je na sporedu čez deset dni. Prva verzija vsebuje premor za olimpijski turnir v Pekingu, druga pa tovrstne pavze februarja ne načrtuje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!