Po smrti kraljice na Otoku odpovedujejo športne dogodke

Foto: AP Photo/Rui Vieira via Guliver

Po smrti kraljice Elizabete II. so številni prireditelji športnih dogodkov v Angliji v znak žalovanja odpovedali ali prekinili že začete športne prireditve. Med drugim že danes ne bo nogometnih tekem Burnley - Norwich City in Tranmere Rovers - Stockport County, naknadno pa so bile prestavljene tudi vse tekme vikenda v elitni Premier Ligi.

Konec tedna med drugim ne bo niti turnirja v golfu BMW PGA Championships v Wentworthu, konjskih dirk, tekem v ragbiju. Vodstvo nogometnih tekmovanj bo danes odločalo o tekmah druge, tretje in četrte lige. Pričakovati pa gre, da se bodo že omenjenim pridružili v številnih drugih športih.

Za tekme elitne premier league so z vodstva ligaškega tekmovanja nekaj minut čez poldne sporočili, da tekem ta konec tedna v znak žalovanja ne bo.

Ameriška tiskovna agencija AP poroča o prekinitvi četrtkovih tekem v konjeništvu in odpovedi petkovega programa. Predčasno se je končala tudi kolesarska dirka po Veliki Britaniji. Že v četrtek so prireditelji najprej odpovedali petkovo etapo, nato pa zvečer sporočili, da je dirka končana in da etap tudi konec tedna ne bo.

Britanska kraljica Elizabeta II. je umrla v četrtek v starosti 96 let na svojem dvorcu v škotskem Balmoralu.

Komentari

Vaš komentar