Pogačar se bo za Tour pripravljal na dirki po Sloveniji

Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP
Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je potrdil, da bo nastopil na junijski dirki po Sloveniji. Kot so sporočili iz njegovega tabora, je danes iz njegove ekipe UAE Team Emirates prišla uradna potrditev, da bo 22-letni Slovenec lahko dirkal na domači preizkušnji, ki bo od 9. do 13. junija.

POVEZANO

Kar dolgo se je porajalo vprašanje, ali bo lanskoletni zmagovalec dirke po Franciji lahko nastopil na domači preizkušnji, ali pa za pripravo na sloviti Tour raje izbral kakšno drugo prizorišče. No, dvomov sedaj ni več. Pogačar se bo za zmago boril tudi po slovenskih cestah! To je potrdila njegova ekipa UAE Team Emirates.

Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na nove izzive,” je ob tem povedal Pogačar in dodal, da je njegov cilj na domači dirki brez dvoma skupna zmaga.

Nazadnje, ko sem tekmoval na dirki po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Diegu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da ubranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov: to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal,” je zatrdil slovenski kolesarski šampion, ki je medtem začel višinske priprave v italijanskem zimsko-športnem središču Sestrieres.

Pogačar bo po dirki po Sloveniji še ostal na domačih tleh, saj bo nastopil tudi na svojem kriteriju v Komendi 18. junija in nato še na državnem prvenstvu, ki bo 20. junija v Kopru.

Komentari

Vaš komentar