Prevlada Slovenk: v kvalifikacijah kar štiri med sedem

Drugi športi 11. Avg 202218:24 > 18:40 0 komentarjev
Foto: Martin Meissner - AP Photo via Guliver

Na evropskem prvenstvu v Münchnu so svoje nastope zelo uspešno začele slovenske športne plezalke. V kvalifikacijah v disciplini težavnostnega plezanja je bilo uspešnih vseh pet Slovenk. Še več, kar štiri so končale med prvo sedmerico. Na vrhu pa je končala kdo drug kot aktualna olimpijska prvakinja Janja Garnbret.

23-letna Korošica je bila najboljša v obeh smereh. V prvi je kot edina priplezala do vrha, v drugi pa je Janja Garnbret dosegla višino 43+, kar je bil prav tako izenačen najboljši izid.

“Vedno gledam na sebe, kaj bi lahko naredila boljše, tako da nisem bila ravno zadovoljna po drugi smeri, zato ker sem vedela, da mi je samo zdrsnilo in sem bila jezna sama na sebe. Če se mi ne bi primeril ta zdrs, bi mislim, lahko splezala do vrha tudi drugo smer. Sem pa zadovoljna, kako se je razpletlo v prvi smeri,” je Garnbretova ocenila današnje kvalifikacije.

“Smeri so zelo dobre, tudi vzdušje je bilo takšno, kot da bi bilo danes finale, mislim, da bo lepa tekma,” je Garnbretova, ki lovi prvi naslov evropske prvakinje, pohvalila vzdušje na Kraljevem trgu (Königsplatzu) v Münchnu.

Prvo slovensko favoritinjo v petek čakajo kvalifikacije balvanov, v katerih vse od aprila ni tekmovala. “Mislim, da menjati med balvani in težavnostjo ne bo problem, to sem itak morala narediti tudi na olimpijskih igrah, to delam tudi na treningih,” je še povedala.

“Sem naredila nekaj balvanskih treningov doma, da sem zbudila moje balvanske sposobnosti, tako da mislim, da bo v redu, se veselim,” je dodala.

Tudi za ostalimi uspešen dan

Do enakega oprimka v drugi smeri, a v precej daljšem času, je prišla še ena Slovenka. Mia Krampl je bila pri vrhu že po prvi smeri (54+), ko je zaostala zgolj za Garnbretovo, skupno pa je prepričljivo poskrbela za dvojno slovensko slavje.

Za več kot uspešen slovenski začetek programa športnega plezanja so v kvalifikacijah poskrbele še Vita Lukan (48+; 38+), ki je zasedla šesto mesto, Lučka Rakovec (52; 26), ki je končala mesto za reprezentančno kolegico, in Sara Čopar (36+; 37+) na 12. mestu.

Za uspešen začetek EP so že prej poskrbeli njihovi moški kolegi. V kvalifikacijah balvanov so si nastop v polfinalu zagotovili 3. Jernej Kuder, 11. Anže Peharc in 19. Luka Potočar. Izpadla sta Zan Lovenjak Sudar in Gregor Vezovnik.

Celotna peterica se je uvrstila v sobotni polfinale (9.00), boj za kolajne evropskega prvenstva pa bo na sporedu isti dan ob 16. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!