Pristop je bil znova pravi

Risi drvijo h končni zmagi na turnirju Premagajmo Covid-19.

Še tretja zmaga na tretji tekmi, tokrat celo brez prejetega gola. Slovenija nadaljuje pozitivni niz na domačem prijateljskem turnirju.

Brez možnosti je bila včeraj v hali Tivoli romunska reprezentanca proti slovenskim fantom. Ti so sicer prvo tretjino dobili le z 1:0, a nato v naslednjih štiridesetih minutah še dodatno pritisnili na plin ter na koncu visoko zmagali 5:0. Vratar Matija Pintarič, ki je dobil prvo priložnost na tem turnirju, je mrežo ohranil nedotaknjeno. V napadu veseli predvsem razigranost več igralcev, ni vse odvisno zgolj od enega ali dveh hokejistov.

Eden takšnih, ki so včeraj zatresli mrežo Romunije, je bil Anže Kuralt. Po krasni samostojni akciji je v slogu velemojstrov v 32. minuti ugnal romunskega vratarja Adorjana in Sloveniji prinesel vodstvo s 3:0. Po tekmi je bil jasno zadovoljen: “Na pravi način smo pristopili k tekmi. Igro smo imeli pod nadzorom, tekmecu nismo puščali preveč priložnosti. V drugi tretjini smo morda za kratek čas izgubili fokus, a smo v zadnjih dvajsetih minutah prišli na led še bolj odločeni. Tekmo smo nato brez težav pripeljali do konca,” je dejal 29-letni Kranjčan. Hokejist, ki si kruh služi na Madžarskem pri tamkajšnji Albi Volan iz Szekesfehervarja, se je obrnil še proti zaključnima tekmama na turnirju, ki Slovenijo čakata jutri in v petek. “Na tem turnirju ne bo lahke tekme, Poljaki so na vseh dvobojih zelo blizu nasprotnikom, tudi rezultatsko. Spet bo težko, morali bomo imeti pravi pristop, želimo pa zmagati,” je dejal Kuralt.

Rise jutri ob 20. uri torej čaka srečanje s Poljaki, v petek ob istem času pa še obračun z Ukrajino. Ena zmaga na dveh tekmah prinaša varovancem Matjaža Kopitarja končno prvo mesto na turnirju, a to seveda ni bil primarni cilj te reprezentančne akcije. Kot je večkrat poudaril selektor, je želja preizkusiti čim več mladih in moštvo pripraviti na prihajajoče olimpijske kvalifikacije. Igra in pristop v Tivoliju obetata, eden najbolj izkušenih v izbrani vrsti je dozdajšnje dogajanje povzel takole. “V modernem hokeju ni lahkih nasprotnikov, zato je treba na vsaki tekmi igrati ‘na polno’. Občasno je izgledalo, kot da smo ležerni, a ko smo Romune stisnili, smo tekmo brez težav pripeljali do konca po naših željah. Mladi so se v sistem, ki ga gojimo že dolgo, vklopili dobro, zato ni strahu, da nam igra ne bi stekla,” je dejal kapetan v tej reprezentančni akciji Klemen Pretnar.

Hokejsko dogajanje v dvorani Tivoli se nadaljuje jutri, ko bodo tekme Ukrajina-Francija, Avstrija-Romunija in Slovenija-Poljska. Veseli informacija, da bodo na obeh tekmah Slovenije lahko prisotni gledalci, NIJZ je zgornjo mejo postavil pri številki štiristo.

Turnir Premagajmo Covid-19, spored četrtega kroga

jutri ob 13. uri: Ukrajina – Francija

jutri ob 16.30: Avstrija – Romunija

jutri ob 20. uri: Slovenija – Poljska

Lestvica po treh krogih

  1. Slovenija   3-0   11:3   9 točk
  2. Francija   2-1   6:5   6 točk
  3. Avstrija   2-1   13:8   6 točk
  4. Romunija   1-2   5:10   3 točke
  5. Poljska   1-2   6:7   2 točki
  6. Ukrajina   0-3   8:16   1 točka
Komentari

Vaš komentar