Ronnijev šov na otvoritvi svetovnega prvenstva v snookerju

Drugi športi 18. Apr 20218:30 0 komentarjev
REUTERS/Rebecca Naden Livepic
REUTERS/Rebecca Naden Livepic

V prvem krogu svetovnega prvenstva je Ronnie O'Sullivan, ki brani naslov, ljubiteljem snookerja pripravil pravi spektakel.

Ronnie O’Sullivan je v prvem krogu z 10:4 premagal Marka Joyca in napredoval v osmino finala, kjer ga čaka boljši iz dvoboja Anthony McGillRick Walden.

V prvem delu ni nič kazalo, da bo prva tekma na koncu prerasla v pravi spektakel. O’Sullivan je vseskozi vodil, a je Joyce uspel držati korak (6:4).

Nato so se organizatorji odločili, da bodo v dvorani vključili talno gretje in nato se je začela čarovnija.

O’Sullivan je naredil serijo 345:0, krogle so delovale kot, da sledijo njegovim mislim. Prišel je tudi do treh trimestnih breakov in zdelo se je, kot da igra na ekshibicijskem turnirju in ne na svetovnem prvenstvu. Joyce v 50 minutah ni potopil niti ene krogle.

O’Sullivan brani naslov, ki ga je lani osvojil v Sheffieldu. Doslej je na svetovnih prvenstvih slavil že šestkrat.

Turnir v Crucible Theatre v Sheffieldu se igra pred navijači. Gre za prvi snooker turnir, ki so se ga udeležili gledalci od začetka pandemije in prvi v Združenem kraljestvu, kjer se je občinstvo lahko udeležilo dogodka v dvorani. Prvi del lahko spremlja 200 gledalcev, organizatorji pa upajo, da bo za finale, ki je na sporedu 2. maja dovoljena celotna zmogljivost dvorane – 980 ljudi.