S kranjsko steno se bo spopadla tudi zlata olimpijka

Drugi športi 18. Avg 202111:02 0 komentarjev
Janja Garnbret
Foto: Reuters

Kranj bo 3. in 4. septembra znova gostil tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. V dvorani Zlato polje ne bo manjkala niti zlata olimpijka Janja Garnbret.

Po letu premora se v Kranj vrača tekma svetovnega pokala v športnem plezanju. Na že 25. izvedbi tekmovanja bo letos nastopalo 152 plezalcev in plezalk iz 24 držav, med katerimi ne bo manjkala niti dobitnica zlate olimpijske kolajne iz Tokia Janja Garnbret.

“Želim si, da bomo letos z odlično Janjo Garnbret kljub vsem korona omejitvam vnesli zmagoslavno vzdušje. Vem, da so tudi ostala dekleta in fantje zmožni seči po medaljah in zaradi tega se še posebej veselim kranjske tekme,” je povedal vodja tekmovanja in vrhunski alpinist Tomo Česen.

Močna slovenska udeležba

Kot so še sporočili iz Planinske zveze Slovenije, so poleg Garnbretove nastop v dvorani Zlato polje potrdile tudi njene reprezentančne kolegice Lučka Rakovec, ki je na tej steni leta 2019 dosegla tretje mesto, olimpijka Mia Krampl in trenutno tretja na IFSC lestvici v težavnostnem plezanju Vita Lukan.

Slovenske barve bodo v ženski konkurenci 3. in 4. septembra zastopale še  Tjaša Slemenšek, Lucija Tarkuš,  Lana Skušek, Katja Debevec, Sara Čopar in Liza Novak, pri moških pa se bodo v kranjski steni borili Luka Potočar, Domen Škofic, Martin Bergant, Milan Preskar, Anže Peharc, Žiga Zajc, Andrej Polak, Timotej Romšak in Lovro Črep.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!