Slovenci nemočni proti Nizozemski

Drugi športi 9. Jan 202421:51 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Vaterpolisti Slovenije so na evropskem prvenstvu v Dubrovniku v skupini D izgubili tudi tretjo tekmo. Nizozemska jih je premagala kar s 23:7 (7:2, 4:1, 8:3, 4:1). V nadaljevanju Slovenija ostaja v Dubrovniku, kjer bo tekmovala v skupini, ki se bori za mesta med 13. in 16. V četrtek ob 20.15 bo tekmec Malta.

Slovenski vaterpolisti so v Dubrovniku v dvoboju z Nizozemci doživeli enega rekordnih reprezentančnih porazov. V nasprotju s tekmama z Romuni in Slovaki, ki so jih prav tako izgubili, so bili tokrat popolnoma nemočni proti ekipi iz dežele tulipanov.

Še kako se je poznalo, da je selektor Mirko Vičević spočil edinega profesionalca v ekipi kapetana Jašo Kadivca in močnega Benjamina Popovića. Nizozemci so zadevali z vseh položajev, Slovenci pa se v napadu proti agresivnemu presingu nikakor niso znašli in že v uvodu v tretji del je razlika postala dvomestna (13:3). Do konca so Nizozemci razliko le povišali.

Sloveniji zdaj ostaja boj za 13. ali 15. mesto. V četrtek bo tekmec Malta, ki je na tem prvenstvu dosegla zmago proti Izraelu. V primeru zmage se bodo Slovenci z boljšim iz dvoboja med Slovaško in Izraelom pomerili za 13. mesto, v primeru poraza pa s slabšim moštvom za 15.

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!