Zdravstvena kalvarija nekdanje evropske prvakinje

Drugi športi 8. Jan 202412:29 0 komentarjev
Lučka Rakovec
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska športna plezalka Lučka Rakovec je v čustvenem zapisu na družbenem omrežju Instagram razkrila, da se v zadnjem času sooča s številnimi zdravstvenimi težavami. Pred koncem leta 2023 je morala zaradi raka na ščitnici na operacijo, v zadnjih mesecih pa ji težave povzroča še virusna okužba želodca.

“Leto 2023 je bilo zelo zahtevno. Novembra sem izvedela, da zaradi raka na ščitnici potrebujem operacijo, ki pa je na srečo minila brez težav. Zadnje tri mesece pa se soočam še z virusno okužbo želodca. Izčrpanost je zelo mila beseda, s katero bi opisala svoje počutje. Toda v letu 2024 gre lahko samo navzgor, kajne?” je v zadnji objavi na Instagramu zapisala Lučka Rakovec in pretresla slovensko športno javnost.

22-letna hčerka kranjskega župana in predsednika Hokejske zveze Slovenije Matjaža Rakovca je vrhunec kariere športnega plezalke zaenkrat doživela leta 2019, ko je na Škotskem postala evropska prvakinja v težavnostnem plezanju. V istem letu je bila tudi v resni borbi za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer pa je poleg Janje Garnbret po internem boju na kvalifikacijski tekmi vstopnico za Japonsko osvojila Mia Krampl.

Pod zapisom na Instagramu se je med številnimi sporočili podpore v tej težki situaciji oglasila tudi Garnbret in svoji reprezentančni kolegici, ki sicer trenira v Kranju pod okriljem Anžeta Štremflja, namenila emotikon v obliki srca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!