Tina Maze odgovarja Massiju (VIDEO)

Alpsko smučanje 7. Jan 20248:00 4 komentarji
Tina Maze. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska smučarska zvezdnica Tina Maze o sproščenosti v vlogi gledalke na Zlati lisici, prepoznavnosti in tudi o nedavnem Sportklubovem intervjuju z Andreo Massijem.

“Prvič se na Zlati lisici počutim res sproščeno. Lepo mi je, ker vidim, da se tisto, kar obdaja tekmo, pomika v pravo smer. Smučanje mora postati del šova. Zabavni program je res odlično organiziran. Žal manjka evforija. A ta je povezana z rezultati. Ko vse to združimo, lahko pridemo do res lepih stvari. Doživeti vse lepe trenutke z navijači … Nepozabno. Zdaj je drugače. Vse skupaj doživljam bolj umirjeno,” se je ob srečanju pod podkorensko strmino, ki ji, za razliko od Pohorja, ni nikoli prinesla stopničk, razgovorila Tina Maze, ki je na prizorišče 60. Zlate lisice pripotovala v družbi Andree Massija.

Prav Massijev nedavni intervju za naš medij je poleg številnih pozitivnih odzivov poskrbel tudi za kar nekaj internih zbadljivk. Med drugim del, v katerem je govoril o konceptu dela, ki ga je zagovarjal v obdobju kariere Tine Maze. ”Gre za mojo odkrito frustracijo, ker ženska, ki živi z menoj, kot kaže, ni razumela moje metode. Posledično sem prišel do spoznanja, da smučarji na splošno niso razumeli mojih metod,” nam je med več kot uro dolgim decembrskim pogovorom v italijanski Gorici pripovedoval Massi.

Ob robu kranjskogorske tekme nas je zanimal tudi odziv naslovljene. ”Metodo sem razumela, sprejela pa je nisem,” je sprva v smehu odvrnila najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov in nato z bolj resnim izrazom na obrazu dodala: ”Moja narava je drugačna od njegove. In tam se ne najdeva. Andrea vidi boljšo verzijo mene, kot pa jaz vidim sebe. Iti čez sebe, stalno in vsak dan, mi še danes predstavlja veliko težavo, saj pač ne želim biti vseskozi izpostavljena izboljšanju sebe.”

Dvakratna olimpijska prvakinja je sicer prav na današnji dan leta 2017 uradno zaključila kariero. Realno je bila nazadnje na najvišjih tekmovalnih obratih leto in pol pred tem. Zdaj se je že dodobra navadila na novo življenje, ki je od leta 2018 tudi materinsko obarvano. In če nam je Mateja Svet v krajšem pogovoru dejala, da novih generacij pač ne zanima, kdo je smučal pred štiridesetimi leti, pa je Tinina izkušnja zaradi milejšega ”emša” pač nekoliko drugačna.

”Morda se moja zgodba ne bo dotaknila najmlajših. Toda generacije ljudi, ki so danes stare 20 let ali več, me poznajo. Mnogim sem bila vzor. Z njimi se danes pogovarjam povsem drugače. Njihove zgodbe me zadenejo v srce. Do njih imam drugačen odnos, takšnega, ki ga kot tekmovalka nisem mogla imeti. To mi veliko pomeni,” pravi dobitnica velikega kristalnega globusa in kot primer navaja nedavni pogovor z oboževalko, ki ji je dejala, da se ji zaradi njene popolne tekmovalne osredotočenosti ni želela približati. ”Danes lahko pristopi do mene. To mi veliko pomeni,” dodaja dvakratna olimpijska prvakinja, ki bo prav v kratkem obeležila desetletje od zlatega Sočija 2014.

Več o 60. Zlati lisici

Zlata liška z napako
Edinstvena vrnitev Mateje Svet (VIDEO)
Prvi dan 60. Zlate lisice: kanadsko slavje, slovensko razočaranje
Massijevo sporočilo Štajercem (VIDEO)
Predsedničin šopek ni omilil razočaranja
Avtorice veličastne Zlate lisice
Ob jubileju prerezana popkovina: zadnja Zlata lisica? 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje