Prvi rezultat misije Brazilija: v Ljudski vrt prihaja ‘kapitalec’

Nogomet 8. Jan 20248:55 0 komentarjev
nogomet NK Maribor Ante Šimundža Marko Šuler
Foto: Jure Banfi

Vse kaže na to, da bodo v Ljudskem vrtu kmalu predstavili še četrto zimsko okrepitev. Ta prihaja iz Brazilije, kjer sta jo našla športni direktor Marko Šuler in njegov pomočnik Marcos Tavares. Na poti v Ljudski vrt je Lucas Ramos.

V zaključku meseca novembra se je mariborska delegacija, del katere sta bila športni direktor Marko Šuler in njegov pomočnik Marcos Tavares odpravila na skavtsko misijo v deželo tisočerih nogometnih talentov – Brazilijo.

Odzivi na to potezo snovalcev kadrovske politike v Ljudskem vrtu so bili precej mešani, iz vrst Maribora pa smo dobivali pojasnila, da je potencial brazilskega nogometa enostavno prevelik, da bi to kar tako spregledali in da lahko v kratkem pričakujemo novega Brazilca v vijoličastem dresu štajerskega nogometnega ponosa.

Navijaško poizvedovanje obrodilo sadove

To se bo zdaj očitno zgodilo. Že od začetka decembra so mariborski navijači na takšne in drugačne načine mrzlično iskali, kdo naj bi bil skrivnostni Brazilec, ki prihaja v Ljudski vrt. Tudi na naš naslov je v teh dneh ‘priletela’ kopica vseh mogočih imen iz te dežele, včeraj zvečer pa so očitno štajerski nogometni fanatiki s svojim raziskovanjem zadeli v polno.

Marko Šuler je v Braziliji očitno našel, kar je iskal. Foto: Jure Banfi

Opozorjeni smo bili namreč na Lucasa Ramosa, 23-letnega vezista Internacionala, katerega mati in sestra naj bi na Instagramu začeli slediti NK Maribor. To ime je začelo krožiti tudi po različnih skupinah na družbenem omrežju Facebook, zato smo zadevo preverili pri naših virih v najtrofejnejšem klubu v Sloveniji ter dobili potrditev. Ramos je res tarča vijolic.

Prihaja ‘kapitalec’, ki naj bi takoj delal razliko

Gre za nogometaša slovitega Internacionala, ki je v preteklosti nogometnemu svetu dal imena, kot so Alexandre Pato, Alisson Becker, Lucio, starejši ljubitelji nogometa se zagotovo spomnite kapetana Brazilije iz mundiala 1994 Dunge. Ramos je v majici ‘rdečih’ zbral 28 nastopov in dosegel en zadetek, gre pa za nogometaša, ki se najbolje znajde na poziciji ‘osmice’ oziroma nogometaša, ki povezuje igro med obema kazenskima prostoroma. V karieri ni igral za noben drug klub kot Internacional, s katerim je nastopal tudi v pokalu Libertadores, južnoameriški različici lige prvakov.

Pri 23-letih tarča Maribora ni nadobuden mladinec, ampak že izdelan nogometaš, ki ga denimo nogometna biblija Transfermarkt ocenjuje na 1,1 milijona evrov. S tem bi Ramos po tej ocenjevalni lestvici nemudoma postal mariborska številka ena, v Prvi ligi Telemach pa je na višjo vrednost ocenjen le trojec Olimpije Timi Max Elšnik (1,5), Marcel Ratnik (1,3) in Matevž Vidovšek (1,2).

Lucas Ramos v dresu Internacionala. Foto: Profimedia

Mariborčani po naših informacijah v teh dneh intenzivno rešujejo še zadnje podrobnosti, da novo okrepitev pripeljejo v svoje vrste, pri tem pa morajo ob dogovorih z Internacionalom in s taborom nogometaša rešiti še cel kup birokratskih ovir, ob katerih so zavihale rokave izkušene mariborske pisarne. Vse moči so trenutno usmerjene v to, da bo novinec čim prej na treningih Anteja Šimundže oziroma da bo v štajersko prestolnico prispel še preden se bo vijoličasta pripravljalna baza preselila v Turčijo. Realizacija posla pa bo vendarle trajala še nekaj časa.

Mariborčani so sicer v tem prestopnem roku v svoje vrste že pripeljali krilnega napadalca Maksa Barišića (Koper), osrednjega branilca Lana Vidmarja (Bistrica) in litovskega bočnega branilca Pijusa Širvysa (Panevezys).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!