Janja Garnbret z novim zlatom izpopolnila svoj mozaik

Drugi športi 14. Avg 202217:50 > 19:36 0 komentarjev
Foto: Nils Koepke via Guliver

Janja Garnbret je še drugi zaporedni dan v Münchnu postala evropska prvakinja. Po včerajšnjem slavju v težavnosti, je danes konkurenco pokorila še na balvanih.

Pot do novega evropskega zlata ni bila enostavna. Janja Garnbret je imela največ težav s prvim balvanom. Korošica ni uspela osvojiti prvega balvana, toda odgovorila je v šampionskem slogu – z drugim in tretjim balvanom je brez težav opravila v prvem poskusu, že pred četrtim pa je bilo jasno, da bo olimpijska prvakinja postala tudi evropska prvakinja v balvanih.

Garnbret je z današnjim naslovom dopolnila svojo zbirko zlatih odličij z največjih tekmovanj. V Tokiu je postala olimpijska prvakinja, na svetovnem prvenstvu leta 2019 je osvojila kar tri naslove svetovne prvakinje (balvani, težavnost in kombinacija), včeraj je v svoj mozaik dodala še evropski naslov v težavnosti, danes pa je z zlatim odličjem v balvanih postavila piko na i svoji prevladi v športnem plezanju.

S popolnim izkupičkom, dvema zmagama, si je zagotovila najbolj zanesljivo vstopnico za sklepni del prvenstva stare celine, premierno tekmovalno preizkušnjo nove olimpijske disciplini, v kateri se bo sredi tedna za prestižno zmago merila najboljša osmerica.

“Danes je bilo kar težko. Mentalno je bilo še najtežje. Tudi balvani so bili težki. Začela sem kar slabo, česar nismo navajeni, niste navajeni, nisem navajena,” je dogajanje v finalu opisala Garnbretova.

“Danes sem bila že sama po sebi zelo dobre volje, nisem ‘zapaničarila’, ker nisem ‘zlezla’ prvega balvana do vrha. Nekaj tekmovalnih izkušenj vseeno še imam, pred mano so bili še trije balvani, v katerih se lahko zgodi še čisto karkoli. Rekla sem si, uživaj, imej se fajn, plezaj tako, kot znaš,” je nadaljevala.

“Po zadnjem ‘bolderju’ nisem bila prepričana, ali sem zmagala ali ne, ker sem imela slušalke v ušesih in sem poslušala glasbo, nisem bila na tekočem, kaj se dogaja. Potem ko so mi povedali, da sem prva, sem rekla: A jaz? Sem presrečna,” je dejala v smehu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!