Trije Slovenci uspešni, trije ne

Zarabec je za Kiel dosegel en gol.

Na prvih dveh tekmah četrtfinala rokometne lige prvakov sta se zmag veselila Barcelona in Kiel. Nadaljnji obračuni med najboljšimi osmimi klubi v Evropi se nadaljujejo jutri.

V dvoboju Meškova iz Bresta in Barcelone so bili boljši Katalonci. Pri domačih so nastopili trije Slovenci: Jaka Malus, Staš Skube in Simon Razgor. Prva dva sta se tudi vpisala med strelce (Malus enkrat, Skube trikrat. Pri Barceloni sta bila danes v kadru Jure Dolenec (2 gola) in Domen Makuc (1 gol), manjkal je Blaž Janc. Katalonci so tekmo v Belorusiji odprli bolje in v prvem delu vodili že za 6 golov (13:7), a nato domačim dopustili, da se vrnejo. V drugem delu je bila tekma bolj izenačena, ob koncu pa je kakovost blaugrane vendarle prišla do izraza in na povratno tekmo v Španijo prinaša 4 gole prednosti (33:29).

V večerni tekmi sta se merila Kiel in PSG. Bogati Francozi so v prvem delu nadzorovali tekmo, vodili že za štiri, a na odmor odšli le z golom prednosti (15:14). Tudi v prvi polovici drugega polčasa so Parižani vzdrževali minimalno prednost, ob koncu pa se je Kiel razigral in od izida 25:25 srečanje pripeljal do zmage z 31:29. Edini Slovenec na tekmi Miha Zarabec je mrežo PSG-ja zatresel enkrat, prihodnji teden se v Franciji obeta zelo napet povratni obračun.

Jutri bosta še tekmi Aalborg-Flensburg in Nantes-Veszprem.

Komentari

Vaš komentar