Večer podaljškov: Karolina dalje, Montreal izsilil 6. tekmo

Jordan Staal po odločilnem golu (Foto: James Guillory-USA TODAY Sports)

Ponoči sta bili v ligi NHL odigrani dve tekmi. Carolina je po podaljšku v gosteh strla Nashville in tako napreduje z izidom 4-2, Montreal pa je v gosteh - prav tako po podaljšku - ugnal Toronto in izsilil vsaj še eno tekmo.

V Torontu sta se kanadski ekipi pomerili pred praznimi tribunami. Montreal je na začetku druge četrtine povedel že s 3:0, a so jih javorjevi listi nato osem minut pred iztekom rednega dela srečanja ujeli ter poravnali na 3:3.

Odločilni zadetek za znižanje serije na 2-3 je že v prvi minuti podaljška dosegel 21-letni Nick Suzuki. Šesto tekmo v noči na nedeljo gosti Montreal, morebitno sedmo pa v noči na torek spet Toronto.

Napeto je bilo tudi pred polnimi tribunami v Nashvilleu, kjer je 14.000 gledalcev pripravilo izjemno kuliso, a se moralo po koncu tekme posloviti od upov, da bi njihovi plenilci letos dvignili Stanleyev pokal.

Ko je sredi druge tretjine za 3:1 zadel Ryan Johansen, je vse kazalo na to, da bo za potnika v nadaljnje tekmovanje potrebna še sedma tekma, a je moštvo orkanov znalo odgovoriti, v glavni vlogi pa je bil finski napadalec, Sebastian Aho.

Najprej je znižal na 2:3 še pred zaključkom druge tretjine, nato je šest minut pred koncem izid poravnal branilec Dougie Hamilton, Aho pa je bil mož odločitve v podaljšku, ko se je rahlo dotaknil strela Jaccoba Slavina in plošček preusmeril v mrežo ter zaključil serijo.

“Canes” se bodo v polfinalu Stanleyevega pokala pomerili z branilci naslova Tampo, na zmagovalca duela Toronto – Montreal pa čakajo Winnipeg Jets.