Verhoeven bo izrekel dobrodošlico Overeemu

Drugi športi 24. Avg 202110:33
Alistair Overeem
Foto: xINxGERxAUTxSUIx

Legendarni nizozemski borec Alistair Overeem bo v najmočnejši kickboks orgnizaciji Glory debitiral 23. oktobra v obračunu za naslov prvaka v težki kategoriji proti Ricu Verhoevenu.

Potem ko se je Alistair Overeem (tudi nekdanji zmagovalec K-1 turnirja na Japonskem) po izteku pogodbe z UFC-jem odločil vrniti v kickboks, smo nekaj časa čakali na informacijo o njegovem naslednjem koraku. A sedaj se je izkazalo, da je bilo vredno čakati. Legendarni The Reem bo v Goryju debitiral v obračunu za naslov prvaka v težki kategoriji proti aktualnemu prvaku Ricu Verhoevenu.

Verhoeven (58 zmag, 10 porazov) je zadnja leta eden od najboljših kicbokserjev na svetu, številni ga uvrščajo tudi med same legende tega športa in zagovarjajo trditev, da je eden od najboljših borcev težke kategorije vseg časov. Neporažen je dolgih šest let, v Gloryju naslov prvaka drži od leta 2014. V zadnjih petih letih je dvakrat premagal tudi Badr Harija, ki je podobno kot Overeem blestel tudi v “zlatih časih” kicboksa v deželi vzhajajočega sonca.

Overeem je v kicboksu blestel predvsem v obdobju med letoma 2008 in 2010, ko je za piko na i tudi osvojil prestižni K-1 Grand Prix v Tokiu, v tem času premagal takšna imena K-1 kot so Peter Aerts (dvakrat), Hari, Tyrone Spong, Gokhan Saki, Dževad Poturak, kasneje pa kariero nadaljeval v MMA-ju.

Obračun med Verhoevenom in Overeemom bo na sporedu 23. oktobra v sklopu borilnega spektakla pod imenom Gloy Collission 3 na GelreDome stadionu v nizozemskem Arnhemu.

 

Komentari

Vaš komentar