Dan za pozabo: Hiter konec za Petra Kauzerja

Drugi športi 26. Maj 202217:22 > 20:05
Delite:
Peter Kauzer. Foto: Nina Jelenc

Evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju v slovaškem Liptovskem Mikulašu se za slovenske tekmovalce ni začelo najboljše. Na ekipnih tekmah kajakašev so ostali brez kolajne, fantje so bili enajsti, dekleta pa šesta, v polfinale v posamični konkurenci pa so se uvrstili le Martin Srabotnik pri moških ter Eva Terčelj in Eva Alina Hočevar pri ženskah. Izpadli so Peter Kauzer, Ulan Valant in Ajda Novak.

Terčeljeva je dosegla osmi čas in je bila edina od Slovencev, ki se je v polfinale uvrstila že po prvi vožnji. Z najboljšim časom druge se ji je nato med najboljšimi 20 tekmovalkami pridružila Hočevarjeva, Novakova pa je bila daleč od tega.

Fantom se je prvi nastop povsem ponesrečil, še najboljši je bil s 26. časom Srabotnik, ki pa je nato uspešno opravil popravni izpit, dosegel je četrti čas. Izkušenemu Kauzerju se je tudi drugi nastop ponesrečil, z osmi kazenskimi sekundami je bil šele 14. in je presenetljivo izpadel, brez pravih možnosti je bil tudi debitant Valant.

“Nisem ne prvi ne zadnji, ki je obstal v kvalifikacijah”

“Veter je kar premikal vratca, ampak ne bom iskal izgovora. Vsi smo imeli podobne pogoje, nekateri močnejšega, drugi malo manj vetra. Tudi postavitev proge ni bila preveč zahtevna in ko v kajakaški konkurenci narediš napako ali dve, si takoj izven polfinala in moraš iti v drugo vožnjo. V drugi vožnji se lahko zgodi vse. Nisem ne prvi ne zadnji, ki je obstal v kvalifikacijah, je pa res, da se mi je to nazadnje zgodilo leta 2011 na EP v La Seu d’Urgellu. Takšen je šport, iz leta v leto je konkurenca hujša. S postavitvijo se razlike manjšajo in ni prostora za napake. Danes sem jih imel preveč, čeprav sem bil hiter,” je povedal Kauzer, ki sicer ni bil edini izmed favoritov, ki je ostal brez napredovanja, saj je enaka usoda doletela tudi Britanko Kimberley Woods, bronasto z lanskega svetovnega prvenstva, ter še nekaj drugih dobrih tekmovalk in tekmovalcev.

Na ekipnih tekmah so pri moških zmagali Čehi pred Poljaki in Nemci, pri ženskah pa Francozinje pred Britankami in Poljakinjami.

V petek bodo na prvenstvu v kvalifikacijah in ekipnih tekmovanjih tekmovali kanuistke in kanuisti.

Komentari

Vaš komentar