Slovenki zablesteli na Češkem

Drugi športi 22. Maj 202211:59 > 13:26 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman je na tekmi svetovnega pokala v Račicah na Češkem zmagala na 200 metrski razdalji. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Špela Ponomarenko Janić.

Med obe Slovenski, ki sta še lani tudi na olimpijskih igrah veslali skupaj v dvojcu, se je uvrstila le izkušena Poljakinja Dominika Putto, ki je v preteklih sezonah prav tako blestela v veččlanskih posadkah. Že v soboto je Ostermanova v Račicah osvojila srebro na 500-metrski razdalji.

“Oktobra, ko sem se odločila za samostojno pot, je moj največji navijač, moj oče, podvomil v to. Bil je skeptičen in rekla sem si, da mu bom dokazala, da se moti. V soboto je nato priznal, da so ti nastopi vendarle nekaj povsem drugega. A važno je, da sem tudi sebi dokazala, da to zmorem. Seveda pa nisem verjela, da bom sezono začela s prvim in drugim mestom, zato je veselje še toliko večje,” je po tekmi za Kajakaško zvezo Slovenije povedala Ostermanova.

Po olimpijskih igrah v Tokiu se je dvojec razšel, zdaj nadaljujeta vsaka zase. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

O sami tekmi pa je dodala: “Na 200 m je manj stresno. Na 500 metrih je to 1:50 minute bolečine, tukaj pa je lažje, saj si takrat, ko začne res boleti, že skoraj v cilju. Vedela sem, da bom osvojila kolajno, če bom dobro odveslala. Nisem se sicer počutila odlično, a videla sem, da je moj čoln hitrejši od ostalih in to sem skušala obdržati. Seveda pa gre na tekmi lahko vedno tudi kaj narobe.”

Ponomarenko Janićeva ponosna nase

Vesela je bila tudi druga slovenska junakinja Račic. “Manjka mi nekaj treninga, zato pred tekmo na več kot finale nisem računala. Kolajne sploh nisem pričakovala, a iz tekme v tekmo sem se počutila bolje in na koncu sem osvojil bron. Odličen izid in lahko sem ponosna nase. Upam, da to lahko prihodnji teden v Poznanju še nadgradim.”

Popoldan bo v Račicah na petkilometrski razdalji nastopil še kajakaš Jošt Zakrajšek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!