V živo na SK1: Slovenci EP začenjajo s Slovaki

Drugi športi 5. Jan 202414:04 0 komentarjev
Jan Justin
Foto: Aleš Fevžer

V četrtek se je na Hrvaškem začelo letošnje evropsko prvenstvo v vaterpolu. Slovenijo prvi obračun v predtekmovalni skupini D čaka danes. Tekmec ob 17.45 v Dubrovniku pa bo reprezentanca Slovaške, ki je dobila zadnjo tekmo pred letom in pol z 11:5. Neposredni prenos tekme bo na Sportklub 1.

Hrvaški je bilo prvenstvo zaradi vojne v Izraelu dodeljeno šele novembra. Na zvezi so se odločili, da bosta turnir gostila bazen Juga v Dubrovniku in bazen Mladosti v Zagrebu. Hrvati so bili pravi kandidati, saj so prvenstvo sami gostili pred letom in pol ter le oživili organizacijsko strukturo za novo tekmovanje.

Obenem so zelo zadovoljni, da bodo vnovič gostitelji EP, saj so vse svoje naslove osvojili na domačih prvenstvih. Prvenstvo pa je tudi prvenstvo priložnosti. Moški turnir bo na Hrvaškem, ženski pri šestkratnih prvakinjah na Nizozemskem.

Na EP se testira tudi nov format tekmovanja, ki naj bi poskrbel za bolj izenačene dvoboje. V diviziji I nastopajo Črna gora, Španija, Francija in Hrvaška v skupini A ter Gruzija, Madžarska, Italija in Grčija v skupini B. Najboljši dve ekipi iz obeh skupin se bosta po predtekmovanju neposredno uvrstili v četrtfinale.

Tretjo in četrto ekipo čaka dodatna tekma. Nasprotniki bodo najboljše ekipe iz divizije II, kjer so v skupini C Srbija, Nemčija, Izrael in Malta, v skupini D pa Slovenija, Nizozemska, Romunija in Slovaška.

Evropsko prvenstvo, 1. krog:

Skupina D:

Petek, 5. januar:
17.45 Slovenija – Slovaška (SK1)
20.15 Nizozemska – Romunija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!