Katja Fain za manj kot sekundo zgrešila medaljo

Drugi športi 17. Avg 202219:42
Delite:
Katja Fain. Foto: Charlie Riedel - AP Photo via Guliver

Plavalka Katja Fain je na evropskem prvenstvu v Rimu na 400 m prosto osvojila peto mesto in še drugič nastopila v finalu najboljše osmerice na stari celini. S 4:08,70 je še enkrat izboljšala osebni rekord, za odličjem pa je zaostala za natančno sedem desetink sekunde.

Skozi vso tekmo je vodila Nemka Isabel Marie Gose in s 4:04,13 osvojila zlato kolajno. Za napeto končnico je poskrbela Italijanka Simona Quadarella, ki je v končnici močno napadala, vseeno pa v cilju zaostala za 64 stotink sekunde. Bron je osvojila Madžarka Ajna Kesely s 4:08,00.

Tekma je potrdila, da sta Nemka in Italijanka razred zase. Za bron pa so se spopadle Ajna Kesely, druga Madžarka, 17-letna Bettina Fabian, in Katja Fain. Jasno je bilo, da bo borba za kolajno izredno zanimiva, saj Kesely sicer izstopa z osebnim rekordom, a v Rimu ni v povsem vrhunski formi, mlada Fabian pa je potrdila izjemen talent z dobro drugo polovico tekme. Tudi Fain je v zadnjih 100 metrih poskušala vse, a ostala brez tako želene uvrstitve na zmagovalni oder.

Že pred tem je bila Slovenka v italijanski prestolnici peta na 200 m prosto.

Komentari

Vaš komentar