Podvig slovenskega kajakaša: še petič svetovni prvak

Drugi športi 25. Sep 202116:29 > 17:37 0 komentarjev
Žnidarčič je že poziral z novo zlato kolajno. Foto: Nina Jelenc

Še peto zlato kolajno je na svetovnem prvenstvu v sprint spustu osvojil Slovenec Nejc Žnidarčič. Na drugem in tretjem mestu sta končala Francoza Luca Baron in Maxence Barouh, četrti pa je bil še en slovenski predstavnik Anže Urankar.

Slovenski tekmovalci v sprintu na divjih vodah so popravili slabši vtis, ki so ga zapustili njihovi kolegi slalomisti. Že do pete zlate kolajne na svetovnih prvenstvih je prišle Nejc Žnidarčič, ki je za 56 stotink premagal Franczoa Luco Barona, bron je osvojil njegov rojak Maxence Barouh.

Velik uspeh slovenske reprezentance sta dopolnila Anže Urankar na četrtem (do brona mu je zmanjkala sekunda in sedem stotink) in Tim Novak na devetem mestu.

Nejc Žnidarčič. Foto: Nina Jelenc

“Tudi če bi sestavil vse najboljše dele iz treningov, ne bi proge odpeljal skupno tako dobro, kot mi je to uspelo zdaj. Očitno se v finalnih vožnjah poznajo predvsem izkušnje, ki pridejo z leti. Pred tekmo sem si želel, da ne bi startal kot zadnji. Ko sem prišel v cilj, mi je bilo lahko čakati spodaj, saj sem videl svoj čas. Nisem bil prepričan, da bom svetovni prvak, a vedel sem, da bo za medaljo zagotovo dovolj,” je v prvem odzivu povedal Žnidarčič.

Postal je najuspešnejši tekmovalec v spustu na divjih vodah vseh časov.

“Ponosen sem na to. Svetovna prvenstva so na sporedu od leta 1952, nikoli do zdaj pa nihče ni bil petkrat svetovni prvak. Vedno, ko si na vrhu neke razpredelnice, je super občutek, jaz sem danes kar na dveh,” je bil ponosen 37-letni Žnidarčič, ki ne obžaluje, da njegova disciplina ni olimpijska: “Zaradi tega nisem razočaran. Že ko sem šel v ta šport, ni bil olimpijski, vedel sem, kam se podajam. Zame ni vse v olimpijskih igrah. Želim početi stvari, ki me zabavajo, ki me veselijo. In če si še najboljši v tem, potem res ne vidim nobenih težav.

V ženski konkurenci je kajakašica Ana Šteblaj zasedla 13. mesto, dvojec Gale-Gradišek pa je končal kot deseti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!