Slovenija ima trikratno evropsko prvakinjo v plavanju, zlata tudi Janja Šegel

Vodni športi 13. Avg 202320:09 0 komentarjev
Neža Klančar z novo zlato medaljo. FOTO: Plavalna zveza Slovenije.

Slovenska plavalka Neža Klančar je tretji dan evropskega prvenstva mlajših članov in članic v irskem Dublinu osvojila še tretjo zlato medaljo, danes je zmagala na 50 m delfin. Pred tem je v Dublinu zlato dobila že na 50 m prosto in v tekmi na izločanje. Rojakinji se je s kolajno pridružila tudi Janja Šegel, ki si je zmago na 100 m prosto priplavala v razburljivem finišu, v katerem je s časom 54,66 le za stotinko sekunde ugnala Američanko Grace Cooper, drugo najhitrejšo Evropejko, Madžarko Panno Ugrai, pa kar za 45 stotink.

V disciplini 50 m delfin je danes zmagala s časom 26,02, kar je 35 stotink sekunde hitreje kot dopoldne. Za 15 stotink je ugnala drugouvrščeno Turkinjo Aleyno Ozkan.

“Z nastopom sem zelo zadovoljna. Še eno zlato odličje, kar sem si tudi želela. Zdaj grem lahko sproščeno na počitnice in potem v novo sezono,” je za Plavalno zvezo Slovenije dejala Neža Klančar.

“Še zadnji start sezone in še tretja zlata kolajna v dveh dneh na EP do 23 let. Lahko rečem le, da se je njeno trdo delo obrestovalo in da je pokazala, da je potrebno v športu vztrajati kljub poškodbi in slabim trenutkom. Neža naprej sledi svojim ciljem, ki si jih je zadala,” pa je nastop ocenil trener Tomaž Torkar.

Zlato tudi za Janjo Šegel

Uspeh Neže Klančar je dopolnila Janja Šegel, ki je bila v petek bronasta na 200 m prosto, danes pa je na 100 metrov prosto dobila razburljivi finale in za svojim državnim rekordom zaostala štiri desetinke sekunde.

“Zelo sem vesela in zadovoljna. Tudi rezultat je dober. Približala sem se osebnemu rekordu. Sicer sem imela ob koncu še rezerve, ampak sem zelo zadovoljna.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!