V slovenskem taboru ogorčeni nad sodniki

Drugi športi 25. Sep 202117:35 0 komentarjev
Peter Kauzer. Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakaši in kajakašice so na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah ostali brez želenih uvrstitev. Edini se je v finale uvrstil Peter Kauzer, ki pa nato ni sestavil vožnje brez napake, prislužil si je 52 kazenskih sekund, kar ga je pahnilo na osmo mesto. Po mnenju Hrastničana sodniška odločitev ni bila pravilna.

O tem sicer niso odločili sodniki ob progi, ampak tisti v sobi za video.

“Napake za 50 kazenskih sekund nisem storil. O tem sem povsem prepričan, lahko mi neštotokrat pokažejo video in trdijo drugače. Bil sem na meji, ampak moja glava je bila še na pravem mestu in ne tako, kot pravijo sodniki. Žalostno in zanimivo je, da se to vedno dogaja enim in istim. Zakaj, to se jaz sprašujem. Čas je, da mednarodna in tudi domača zveza nekaj storita, tako ne gre več naprej. Nisem toliko razočaran, kot sem jezen. Če bi tekmovalci sodili eden drugemu, bi bilo bolj športno, kot je zdaj,” je bil na cilju ogorčen Peter Kauzer.

Brez napake pri 21. vratcih bi Kauzer, ki je bil že v polfinalu najhitrejši, zaradi štirih kazenskih sekund pa se uvrstil na sedmo mesto, osvojil srebrno kolajno, za 18 stotink bi zaostal le za Francozom Borisom Neveujem. Ta je po sedmih letih drugič osvojil zlato kolajno na svetovnih prvenstvih. Srebrno kolajno je presenetljivo osvojil Italijan Marcello Beda, bronasto pa Španec Joan Crespo.

“Finalna vožnja ni bila slaba, a bi jo lahko opravil še hitreje. Naredil sem večjo napako, a čas ni bil slab. A to je zdaj vse nepomembno. Že na drugi veliki tekmi sezone sem ostal praznih rok, tako da s sezono nisem zadovoljen, čeprav sem bil tretji na evropskem prvenstvu in drugi v svetovnem pokalu,” slabe volje ni skrival nekdanji olimpijski podprvak.

Kauzerjeva reprezentančna kolega Niko Testen in Martin Srabotnik sta bila neuspešna že v polfinalu, zasedla sta 16. oziroma 39. mesto. Testen je progo prevozil brez dotika, Srabotnik pa je zbral 52 kazenskih sekund.

Nezadovoljna tudi Terčeljeva

Brez finala so ostale slovenske kajakašice. Branilka naslova Eva Terčelj je bila na progi hitra, toda sodniki so ji dosodili namerno odrivanje vratc, tako da si je prislužila 50 kazenskih sekund ter zasedla le 26. mesto.

Terčeljeva je ostala brez finalnega nastopa. Foto: Nina Jelenc

“Jezna sem. Prvotna odločitev je bila le dotik, naknadno pa so jo kazen spremenili v 50 sekund. A smo nemočni, razvilo se je, kot se je, ne morem ničesar spremeniti. Moja vožnja je bila sicer dobra, verjamem, da bi bila finalna še boljša, žal sem ostala brez nje,” je bila razočarana Ljubljančanka.

Zelo dobro je v zgornjem delu progo prevozila tudi Urška Kragelj, a jo je tik pred ciljem odneslo daleč od vratc, poprava jo je stala veliko časa, z dvema kazenskima sekundama se je uvrstila na 21. mesto. Najbližje finalu je bila Ajda Novak, kljub dvema dotikoma je zasedla 14. mesto, brez napak bi zanesljivo bila med najboljšimi desetimi.

Dvojno zmago sta zabeležili nemški tekmovalki. Olimpijsko zmago je z naslovom svetovne prvakinje potrdila Ricarda Funk, drugo mesto pa je zasedla Elena Apel. Tretja je bila Britanka Kimberley Woods.

V nedeljo se bodo za kolajne borili še kanuisti in kanuistke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!