Za evropsko krono Hrvati in Španci (VIDEO)

Drugi športi 14. Jan 202420:38 0 komentarjev

V finale vaterpolskega evropskega prvenstva na Hrvaškem so se po Špancih uvrstili še branilci naslova Hrvati. Ti so v drugem polfinalu premagali Madžare z 11:8 (2:2, 2:0, 3:4, 4:2). Madžarska se bo za bronasto odličje pomerila z Italijo.

Hrvati bodo po prvenstvih 2022 in 2010 poskušali naslov osvojiti še tretjič, na obeh prejšnjih prvenstvih pa so zmagali pred domačim občinstvom. V svojih vitrinah pa imajo še pokale za dve srebrni in bronasto kolajno.

Hrvati so v Zagrebu ob menjavi strani sicer vodili za dva gola, a je mlada madžarska vrsta do zadnjega dela prišla na -1. Prelomen je bil uvod v tretji del, ko so Hrvati povedli z 9:6 in kasneje celo z 11:7.

Za zmagovalce je trikrat zadel Jerko Marinić Kragić, dvakrat pa Loren Fatović. Za Madžarsko sta po tri gole dosegla Adam Nagy in Vince Vigvari.

Unai Aguirre
Unai Aguirre. Foto: Guliverimage

V prvem polfinalu so Španci premagali Italijane s 7:4 (2:1, 2:0, 1:0, 2:3). Španci so tekmo dobili gladko, glavni junak tekme pa je bržkone vratar Unai Aguirre s kar 14 obrambami. V drugi in tretji četrtini je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in ekipi z Iberskega polotoka pomagal, da je naredila odločilno razliko (5:1).

Za Španijo sta po dvakrat zadela Felipe Perrone in Alvaro Granados, za Italijo je dva gola dosegel Francesco Condemi.

Španci bodo v finalu zaigrali že četrtič, a na svoj prvi naslov še čakajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!