Pri Bori nezadovoljni z besedami okrog Rogliča

Kolesarstvo 14. Jan 202418:13 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Bora Hansgrohe/Matthis Waetzel

Športni direktor Bore Hansgrohe, katere član je od 1. januarja 2024 tudi slovenski šampion Primož Roglič, ni zadovoljen, kako o Zasavcu govorijo pri njegovem nekdanjem moštvu Vismi-Lease a bike. "Zdaj smo tekmeci," opozarja Nemec.

Čeprav je Primož Roglič že vse od konca minule sezone del ekipe Bore Hansgrohe (pravnoformalno je član Bavarcev šele od 1. januarja letos), pa pri njegovem moštvu Visma-Lease a Bike v pogovoru z mediji veliko časa namenijo Zasavcu. Kako ga premagati, kako velika izguba je njegov odhod, kako ga nadomestiti … sta sedmi sili v zadnjih tednih razlagala predvsem Merijn Zeeman in Richard Plugge, o nekdanjem moštvenem kolegu pa veliko govori tudi dvakratni prvak Toura Jonas Vingegaard. 

Kljub temu da so te besede predvsem pohvalne in v obliki komplimentov, pa ravnanje nizozemskega moštva ni povšeči športnemu direktorju Bore Hansrohe Rolfu Aldagu, novemu šefu Rogliča.

“Nekako ga želijo obdržati ‘na svoji strani’ s tem, ko v medijih zelo lepo govorijo o njem. Toda to je zgodovina. Primož je del našega moštva. Visma, UAE Emirates in Ineos so naši tekmeci. Med nami je veliko spoštovanja, toda to je to. Ne želimo si prijateljstev,” je bil jasen Nemec.

Primož Roglič Rolf Aldag
Aldag in Roglič. Foto: Guliverimage

“Izkušnje, ki jih je Primož pridobil pri Jumbo-Vismi, je zdaj prinesel k nam. Točno to smo iskali, saj si delimo isti cilj: zmago na dirki po Franciji. Primož svoje vodstvene sposobnosti in izkušnje z nami deli na zelo pozitiven način. Pomembno pa je, da ima ob sebi tudi trenerja Marca Lambertsa, ki odlično pozna njegovo športno zgodovino,” je Aldag omenil še enega moža, ki je v Boro prestopil iz zasedbe črno-rumenih.

“Smo v trendu rasti, medtem ko bo Visma-Lease a Bike težko naredila napredek. Na Touru bodo dirkali brez Wouta van Aerta in Nathana van Hooydoncka. Dokazali so že, da se lahko odlično spopadejo s težavami. Toda mi se izboljšujemo, pridobivamo na samozavesti. Verjamemo v naše sposobnosti, zato jih ne bomo kopirali. Pa čeprav so zgodovinsko gledano veliko stvari naredili prav,” je še zaključil športni direktor Bore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje