Veliko slovensko slavje: Nejc Žnidarčič svetovni prvak

Drugi športi 4. Jun 202214:02 > 15:46 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v francoskem Treignacu osvojil svoj šesti naslov svetovnega prvaka.

V napetem finalu je zmagal s tremi stotinkami naskoka pred Francozom Maxencom Barouhom, bron pa je pripadel Čehu Vojtechu Matejičku.

“Bil sem sproščen, uspel mi je odličen zgornji del, potem pa sem storil majhno napako, zgubil sem linijo, a imel moč, da se potegnem ven. Vesel sem, da je sreča do zdaj na moji strani, Francoza sem na prejšnjem prvenstvu premagal za stotinko, tokrat za tri,” je bil na cilju dobre volje Primorec, ki že nekaj časa prevladuje v tej disciplini.

“V sprintu odločajo malenkosti, ena majhna napaka te lahko stane, zelo pa sem zadovoljen s konstantnostjo, ki sem jo pridobil z izkušnjami. Enkrat je lahko biti dober, da si stalno dober, moraš pa imeti glavo,” meni šestkratni svetovni prvak, ki se je lani v Bratislavi, ko je postal prvak petič, zapisal kot najboljši tekmovalec v tej disciplini v zgodovini. Žnidarčič se s svetovnih prvenstev vrača s kolajnami že vse od leta 2008.

V finalu so veslali tudi preostali trije slovenski kajakaši. Anže Urankar, ki je bil v kvalifikacijah tretji, je bil na koncu šesti, Tim Novak je bil deseti, zmagovalec petkovih kvalifikacij Simon Oven pa je po napaki finale končal na 13. mestu.

V finalu kajakašic je bila Ana Šteblaj enajsta. Zmagala je Francozinja Manon Hostens, druga je bila Čehinja Klara Vankova, tretja pa Italijanka Mathilde Rosa.

Popoldne so na sporedu še ekipne tekme, kjer bodo Slovenci ob Francozih spet favoriti za zlato kolajno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!