Za študentsko krono nogometaši Alabame in univerze Ohio State

Alabama
Twitter

V študentski ligi ameriškega nogometa sta bili sinoči odigrani obe polfinalni tekmi. Medtem, ko Alabama v prvem ni dovolila presenečenja, je na drugem srečanju Ohio State stavnice presenetil in ugnal favorizirani Clemson.

Ob zmagi prvega favorita za končni naslov, Alabame nad Notre Dame, sta se izkazala zlasti prvi tekač in lovilec moštva Crimson Tide. V takoimenovanem Rose Bowlu, je Najee Harris stekel za 125 jardov, njegov soigralec Devonta Smith pa je po zraku dosegel 130 jardov in dosegel kar tri “touchdowne” ter si s tem še nekoliko popravil možnosti, da je na aprilskem naboru za ligo NFL, ki ga bomo – mimogrede – prenašali na Sportklubu izbran med prvo deseterico.

Rutinirano zmago 31:14 za moštvo iz Tuscaloose v zvezni državi Alabama je dopolnil podajalec Mac Jones, ki prav tako odhaja na “draft”, a v prvem krogu v našem prenosu najverjetneje ne bo izbran. Mladenič je sinoči zbral slabih 300 jardov in zaključil 25 od skupno vrženih 30 podaj.

Drugo vozovnico za finale v Miamiju so si na takoimenovanem Sugar Bowlu prislužili nogometaši univerze Ohio State. Buckeyes so presenetljivo gladko z 49:28 odpravili favorizirano Clemson, ki ga kot podajalec vodi prvi favorit za uvodni izbor na aprilskem “draftu”, Trevor Lawrence.

Pri zmagovalcih so se najbolj izkazali podajalec Justin Fields (385 jardov po zraku in še 42 po tleh), lovilec Chris Olave (132 jardov in 2 “touchdowna”) ter tekač Trey Sermon, ki je stekel za skoraj 200 jardov in 1 TD.

Trevor Lawrence je sicer vrgel za 400 jardov (33/48), porazu njegovega moštva pa sta botrovali tudi dve izgubljeni žogi – en “fumble”, ki so ga pobrali igralci Ohio State in ena prestrežena podaja.

Finalni obračun med Alabamo Crimson Tide in Ohio St. Buckeyes bo na Hard Rock stadium prihodnji ponedeljek 11. januarja (v noči na torek).

Komentari

Vaš komentar