Zasuk v Clevelandu in rekordna pogodba za Watsona

Ameriški nogomet 18. Mar 202221:18 > 22:14 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Za franšizo Cleveland je par turbulentnih dni. Potem, ko sta lastnik kluba Browns Jimmy Haslam in športni direktor Andrew Berry sedla na letalo za Houston, se s tamkajšnjo pisarno franšize Texans skušala pogoditi za prihod Deshauna Watsona in dobila rdečo luč, je na naslov teksaške ekipe vendarle priromala takšna ponudba, ki je Texans niso zavrnili.

Včeraj, ko je postalo jasno, da sta Haslam in Berry iz Houstona prišla praznih rok, je prvi podajalec Clevelanda Baker Mayfield sporočil, da zahteva odhod iz franšize, ki ga je v sezoni 2018 vzela kot prvega na naboru.

Vodstvo Browns je takoj sporočilo, da mu iskanja novega kluba ne dovoli, danes pa ameriški mediji poročajo o tem, da je Cleveland iz “malhe” privlekel tako ponudbo, ki je pri Houstonu niso želeli zavrniti.

Ekipa z obale jezera Erie Watsonu daje kar 230 milijonov dolarjev (!) zagotovljenega denarja v naslednjih petih sezonah, kar je rekordna pogodba v ameriškem nogometu.

Najvišji (zagarantirani) znesek doslej je imel podajalec Buffala, Josh Allen s 150 milijoni dolarjev in pogodbo do konca sezone 2028.

Cena, ki jo bo moral plačati Berry, kot glavni človek z vajetmi v rokah pri Browns, so tri izbire 1. kroga na naboru, en izbor 3. kroga in še en izbor 4. kroga. V zameno dobijo enega izmed najboljših podajalcev lige in izbiro v 5. krogu nabora.

Dosedanji podajalec Baker Mayfield si lahko zdaj mirno poišče nov klub, mediji so v zadnjem času namigovali na njegov odhod v Indianapolis ali Seattle. Sam je dejal, da bi mu veliko bolj ustrezala selitev v Indiano.

Obtožbe “padle”

Naj spomnimo, Watson je lani celotno sezono odsedel, potem ko se je moral soočiti kar z 22 tožbami, saj naj bi maserke nagovarjal k spolnim odnosom. Teden nazaj je porota zavrnila obtožnico kazenskih obtožb, povezanih z nadlegovanjem in spolnih zlorab, kar je bilo dovolj, da so šli pri Clevelandu na vse ali nič…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje