Živa Dvoršak sedma na evropskem prvenstvu

Drugi športi 15. Sep 202218:16 0 komentarjev
Živa Dvoršak je osvojila novo medaljo.

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na evropskem prvenstvu na 25 in 50 metrov v Vroclavu osvojila sedmo mesto v olimpijski disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 m. Enaintridesetletna Ljubljančanka je v finalu osmih najboljših strelk iz kvalifikacijskega dela zadela 304,4 kroga.

Zlato kolajno je osvojila Danka Rikke Maeng Ibsen, srebrno Čehinja Veronika Blažičkova, bronasto pa Ukrajinka Darja Tihonova. Obe najboljši tekmovalki sta Danski in Češki priborili prvi strelski kvoti za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024, Dvoršakova in Urška Kuharič pa sta za Slovenijo osvojili prvi vozovnici za evropske igre, ki bodo prihodnje leto v Krakovu, a bo strelski del tega tekmovanja bržkone potekal na tukajšnjem strelišču v Vroclavu.

Ljubljančanka ni najbolje začela finalnega nastopa v največjem mestu v Šleziji. V uvodnem klečečem položaju je zadela 100,7 kroga, kar je bil najslabši izid med vsemi osmimi finalistkami, premika na lestvici zavoljo dobrih nastopov njenih tekmic ni naredila niti po desetih strelih v ležečem položaju, ko je zadela 103,0 kroga. V najbolj zahtevnem stoječem položaju je s 100,7 kroga pridobila eno mesto, a skupaj z Nemko Jolyn Beer prva zapustila finalno prizorišče.

Trikratna olimpijka iz Londona 2012, Ria de Janeira 2016 in Tokia 2021 se je v današnji finale prebila z osmim dosežkom. V klečečem položaju je zadela 199, v ležečem 197, v stoječem pa 193 krogov. Na današnji tekmi je poleg varovanke trenerke Polone Sladič nastopila še njena reprezentančna kolegica iz Ormoža Urška Kuharič, ki je s 587 krogi zasedla 13. mesto. Tekmovalka iz Prlekije je kleče zadela 195, leže in stoje pa po 196 krogov.

Urška Hrašovec in Klavdija Jerovšek se prek sredinih eliminacijskih bojev nista uvrstili v glavni del tekmovanja. Prva je zadela 581, druga pa 580 krogov.

Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek bodo v soboto nastopile še na ekipni tekmi v kraljevski strelski disciplini.

Danes sta na veliko sceno stopila še Robi Markoja in Rajmond Debevec v neolimpijski disciplini malokalibrska puška leže 50 metrov. Markoja, veliki osmoljenec sredine tekme v kraljevski strelski disciplini, ko je bil po petih serijah na visokem drugem mestu, nato pa v zadnjih desetih strelih zadel 91 krogov in zdrsnil na 27. mesto, je na današnji tekmi s 622,0 kroga zasedel 33., Debevec pa s 621,4 kroga 37. mesto.

Petindvajsetletni Jože Čeper, edini slovenski strelec s pištolo na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem, je na današnji tekmi s standardno pištolo na 25 metrov osvojil 11. mesto, potem ko je zadel 561 krogov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!